Haringparty Harderwijk gaat recordaantal gasten trekken

31 mei 2017, 9:44 Nieuws
emailmailinghkparty2017
Het was even spannend, hoe de nieuwe opzet ontvangen zou worden bij het publiek. De stap is gezet, van de pittoreske Vischmarkt naar dé Harderwijkse hotspot: Het strandeiland.

Bijna uitverkocht

"De reacties zijn lovend en vele sponsoren dienen zich aan om het feest mogelijk te maken. Auto Flevo/2 Lease is wederom de hoofdsponsor van het evenement en zal weer hele speciale auto’s tonen op het feest. Er zijn een recordaantal sponsortenten verhuurd en de kaartverkoop gaat als een trein. Naar verwachting moet het lukken om volgende week de laatste maatjespakketten en kaarten te verkopen,"
aldus Sander van Dompseler (bestuur HK Haringparty )

Avondvullend programma

Er is een goed gevuld programma gedurende de hele avond. Er is een hele mooie samenwerking weten te bereiken tussen verschillende bedrijven. Zo helpt Walhalla bijvoorbeeld mee en is van de Mheen Foodservices traditioneel ook weer van de partij. Vishandel Dries van den Berg gaat uiteraard weer zorgen voor heerlijke Hollandse Nieuwe. Naast de oer-Hollandse lekkernij zijn er uiteraard weer culinaire hapjes en wordt er ook aan de niet-visliefhebber gedacht. Wat betreft de muziek; dat houdt de organisatie nog even als verrassing. Maar ze beloven een memorabele avond. Grolsch Kornuit laat zich ook niet kennen en is aanwezig met een hele bijzondere & authentieke bierwagen.

Grootse vuurwerkshow

Maar wat iedere Harderwijker in z’n agenda moet zetten, is de vuurwerkshow! Hiervoor is iedereen van harte welkom op de boulevard & Stille Wei, om 23.20 uur zal vanaf het water de vuurwerkshow van start gaan en hoog boven Harderwijk uittorenen.

Veiling HK Haringparty

Op de haringparty is er uiteraard een veiling van het eerste vaatje Harderwijker nieuwe Haring. De wereldberoemde kunstenaar Peter Riezebos (geboren en getogen in Harderwijk) zal het vaatje tijdens de veiling, live beschilderen en tot een kunstwerk omtoveren. De opbrengst wordt volgens traditie verdeeld onder verschillende goede lokale doelen of als bijdrage geschonken aan het behoud van cultuur historisch erfgoed.
Dit jaar is er gekozen voor de volgende doelen:
  1. Sinterklaas intocht Harderwijk (instandhouding van de intocht)
  2. Stadsmuseum Harderwijk (ondersteuning presentaties)
  3. EHBO Harderwijk (oefenpop voor cursisten)
  4. Stichting MESS (ontwikkeling culturele projecten in Harderwijk)
  5. Visserijconcert Harderwijk (toegankelijkheid van het concert )
  6. Podium Spektakel Harderwijk (ondersteuning mogelijk maken evenement)
Bij minder weer is ook overal aan gedacht; Skippy Rent ondersteunt de Haringparty met houten vlonders, professionele tenten en podia.