Intocht van Sinterklaas in Harderwijk was een feestje!

13 nov 2016, 11:39 Nieuws
img 4470
Zoals ieder jaar deed de stoomboot "SPANJE" ook weer de Harderwijkse haven aan. Sinterklaas was zaterdag 12 november met 100 pieten precies op tijd om de liedjes van de zingende kinderen aan te kunnen horen.

Middag van de intocht

Na de aankomst in de haven vertrokken de Sint en de Pieten via de binnenstad naar de Markt. Op het bordes werd Sinterklaas officieel welkom geheten door burgemeester van Schaik. Op het afgezette marktplein waar vroeger de verse handelswaar werd verhandeld, dansten de Pieten gistermiddag uitbundig op de Sint en Pietenbeats. Het vervolg van de middag vond plaats in het Pietenpark. Het Hortuspark was 1 grote speeltuin voor de Harderwijkse
kinderen. Met springskussens, oud-Hollandse attracties, suikerspinnen, popcorn, een schminktent was er een hoop te doen. De klap op de vuurpijl was de Sinterklaastent. Hier konden de kinderen met Sinterklaas en Zwarte Piet op de foto.

3 weken gezelligheid

De komende weken is er een hoop te doen in Harderwijk. Er kan een kijkje worden genomen in het Pietenhuis . De Harderwieker Sienterkloas -stichting is bij de Strooiavond op vrijdag 2 december aanwezig. Op donderdag 1 december is er de Sinterklaaskoopavond. Voor winkelende papa's en mama's is er kinderopvang bij Ziezo Kidscorner geregeld tijdens de komende zaterdagen.

Op camera vastgelegd