Inwoonster Harderwijk (80) trein uitgezet

15 aug 2016, 9:08 Nieuws
mark 57 51
Een 80-jarige Harderwijkse inwoonster is afgelopen weekend door de NS de trein uitgezet. Niet omdat ze opstandig of agressief was. Niet omdat ze geen kaartje had. De bejaarde dame in kwestie had foutief ingecheckt.

Tweet

Inwoonster

Haar zoon Marco Willems, ook uit Harderwijk , vroeg de NS via Twitter om uitleg. Die uitleg kwam via een reactie op Twitter luidde dat NS geen onderscheid maakt. Foutief inchecken is foutief inchecken en de persoon in kwestie dient de trein bij de eerstvolgende mogelijkheid te verlaten.

Dagkaart

Zo kwam er aan de lange treinreis van Eindhoven naar Harderwijk een verkort einde op station Den Dolder. Dat de regels gevolgd moeten worden, kan Willems in dit geval moeilijk begrijpen. Dat zijn moeder er niet een station verder (Amersfoort Centraal) uitgezet is, begrijpt hij niet. Dan had ze op z'n minst op vrijdagavond op een drukker station gestaan waar ze een bak koffie had kunnen drinken.
De NS vindt de 1e reactie van hun kant wat ongelukkig geformuleerd. Omdat het een 80-jarige treinreizigster met een dagkaart betrof, zal er naar alle waarschijnlijkheid geen opzet bij het foutief inchecken in het spel geweest zijn.