Jeroen Joon aanbevolen als nieuwe burgemeester van Harderwijk

05 jul , 7:06 Nieuws
jeroen joon aanbevolen als nieuwe burgemeester van harderwijk
©Harderwijk.nl
De gemeenteraad van Harderwijk heeft op 4 juli 2024 Jeroen Joon aanbevolen voor de benoeming als nieuwe burgemeester. Joon, die momenteel als waarnemend burgemeester fungeert, brengt veel bestuurlijke ervaring en kennis van de lokale politiek met zich mee. Met zijn benoeming hoopt de gemeenteraad een stabiele en betrokken leider te krijgen voor de gemeente Harderwijk.

Aanbeveling door de gemeenteraad

Sinds het vertrek van burgemeester Harm-Jan van Schaik in mei 2023, is de gemeente Harderwijk op zoek naar een nieuwe burgemeester. Hiervoor werd een vertrouwenscommissie gevormd, bestaande uit leden van de negen raadsfracties, ondersteund door wethouder Edwin Enklaar. Deze commissie heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de voorbereiding van de raadsaanbeveling. Bijna 600 inwoners van Harderwijk, waaronder veel jongeren, hebben meegedacht over het profiel van de nieuwe burgemeester.

Burgemeester van Harderwijk

Voor de vacature van burgemeester van Harderwijk, een gemeente met bijna 50.000 inwoners, hebben 32 kandidaten gesolliciteerd. Na een zorgvuldige selectie en gesprekken met de kandidaten, heeft de vertrouwenscommissie haar verslag gepresenteerd tijdens een besloten raadsvergadering op 4 juli 2024. Op basis van dit verslag heeft de gemeenteraad unaniem besloten om Jeroen Joon aan te bevelen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Koninklijke benoeming

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt via de commissaris van de Koningin in Gelderland doorgestuurd naar minister Judith Uitermark van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Na advies van de commissaris van de Koningin stelt de minister een voorstel op voor de Ministerraad. De uiteindelijke benoeming van de nieuwe burgemeester vindt plaats bij koninklijk besluit voor een periode van zes jaar. De installatie van de nieuwe burgemeester Jeroen Joon wordt verwacht op 26 september 2024. Tot die tijd blijft Joon zijn taken als waarnemend burgemeester voortzetten. Joon is zeer verheugd met de aanbeveling en benadrukt zijn betrokkenheid bij Harderwijk en Hierden. Dit deed hij door delen uit zijn sollicitatiebrief te citeren. "Harderwijk, Hierden en ik: we hebben elkaar gevonden," aldus Joon tijdens de openbare raadsvergadering waarin zijn aanbeveling bekend werd gemaakt.

Jeroen Joon: de nieuwe boei van Harderwijk

Jeroen Joon, 58 jaar oud, heeft een lange staat van dienst in de lokale politiek. Voordat hij waarnemend burgemeester van Harderwijk werd, was hij jarenlang wethouder in Apeldoorn. Joon is getrouwd en heeft twee volwassen zoons. Hij voelt zich nauw verbonden met Harderwijk en heeft aangegeven graag in de historische stad te willen wonen. Tijdens de vergadering op 4 juli was duidelijk te zien hoe groot de opluchting en vreugde waren bij Joon. Met vochtige ogen bedankte hij de gemeenteraad voor het vertrouwen. "Ik ben onwijs blij," zei hij emotioneel. "Ik wil een boei zijn voor Harderwijk, een baken dat houvast en richting geeft." Joon is een woord dat in de visserij ook voorkomt en is een ander woord voor boei. De benoeming van Joon als nieuwe burgemeester betekent veel voor de gemeente Harderwijk. Zijn ervaring, enthousiasme en diepe verbondenheid met de stad maken hem de ideale kandidaat om de gemeente te leiden. De inwoners van Harderwijk kunnen met vertrouwen uitkijken naar zijn installatie in september. Met Jeroen Joon als nieuwe burgemeester, staat Harderwijk een periode van betrokken en stabiel leiderschap te wachten. Zijn benoeming markeert een belangrijke stap voor de toekomst van de gemeente.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws
toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws
. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.