Kerstshoppen, glijden, schaatsen, kerstzang allemaal op één dag

17 dec 2016, 9:27 Nieuws
mljnjzw
Mooi versierde etalages, kerstmuziek en sfeervol verlichte straten. De ijsbaan op het Marktplein en de glijbaan in het Hortuspark. In de periode voor kerst is het altijd extra leuk winkelen in de mooie historische binnenstad van Harderwijk. Door de extra koopmomenten heeft u alle tijd om uw inkopen te doen.

Sfeervol winkelen tijdens de kerstperiode in de Binnenstad.

Op zaterdag 17 december is “Harderwijk Pakt UIT!”. De winkels zijn compleet in kerstsfeer. Zaterdagavond pakken ondernemers extra uit. Zo kunt u tijdens het winkelen getrakteerd worden op een lekkere warme chocomelk of een glas glühwein. Op beide dagen heeft u tot 21.00 uur de tijd om uw inkopen te doen. De kinderen kunnen ondertussen lekker schaatsen of van de glijbaan in het Hortuspark.

Kerstshoppen: Harderwijk pakt uit!

Ook op woensdag 21, donderdag 22 en vrijdag 23 december zijn de winkels tot 21.00 uur geopend.

Gratis parkeren tijdens de extra koopavonden

Van maandag tot en met vrijdag profiteert u al van de parkeerproef; 2 uur gratis parkeren op het Westeinde of in de Houtwal. Dit geldt ook op de reguliere koopavond op vrijdag. Tijdens de extra koopavonden, op zaterdagavond 17 december, woensdagavond 21 en donderdagavond 22 december betaalt u vanaf 18.00 uur helemaal geen parkeerkosten. Dit aanbod geldt enkel voor de parkeerlocaties Klooster, Vitringasingel, Boulevard, Waltorenstraat, Scheepssingel en Westeinde. Dat is nog eens mooi meegenomen!

3 weken glijden in het Hortuspark

We genieten al een paar weken van de gezelligheid op en rond de tiende editie van de ijsbaan op de Markt in Harderwijk. Het feest kan echter niet groot genoeg! Dus wordt er woensdag met de bouw van de reuze glijbaan gestart, zodat deze afgelopen vrijdag om 15.00 uur geopend kon worden. Dan kan je dus naast schaatsen ook nog eens glijden van een enorme hoogte. En dat dit seizoen zelfs 3 weken lang vanwege het 10-jarig bestaan van Harderwijk op IJs.
foto glijbaan

Openingstijden

Kijk voor de openingstijden op de website. Glijmuntjes zijn te koop bij de ijsbaan en de glijbaankassa. Voor € 0,50 per muntje mag je de trap beklimmen om vervolgens met een mooie vaart naar beneden te glijden. Ben je een enthousiasteling? Koop dan een 10-ritten glijkaart voor € 4,50 en geniet! Je mag de glijbaan op als je 5 jaar of ouder bent en langer dan 1 meter hoog bent. Durf jij het aan?

Nostalgisch schaatsen

Het wordt komend weekend sowieso genieten in de binnenstad van Harderwijk, want op zaterdag 17 december waan je je even terug in de tijd tijdens de verschillende nostalgische schaatsshows. Verder is het zowel op vrijdagavond als op zaterdagavond ook koopavond in de stad, extra genieten dus! Kom je ook?

Kerst in de Hortus

Kerst vieren met alle Harderwijkers, midden in de stad in het sfeervolle Hortuspark. De band speelt en zingt bekende Kerstliederen, als je wilt zing je mee. Natuurlijk wordt het oude Kerstverhaal gelezen over de geboorte van Jezus. Al 2.000 jaar oud en we vieren het nog steeds. Het feest van verlangen: Vrede op aarde. Van 16.30-22.00