Koninklijke Horeca Nederland schudt bestuur wakker

29 apr 2016, 9:01 Nieuws
hertog hierden
Geen sappie als je geknipt wordt, geen likeurtje met slagroom bij je ijs of koffie of een wijntje als je je nieuwe outfit uitzoekt in de kledingwinkel. Dit behoort allemaal tot de verleden tijd als het aan de ligt. Koninklijke Horeca Nederland wil dat de gemeente handhaaft.

Koninklijke Horeca Nederland

Een nieuwe trend op winkelgebied, het zogenoemde blurring, zorgt er bijvoorbeeld voor dat retailers hun clientèle wat extra's voorschotelen. Dit is niks anders dan de economische betekenis van horizontale integratie. Doordat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de VNG, afgelopen najaar het Harderwijkse gemeentebestuur heeft wakker gemaakt op het gebied van de regelgeving, zijn nu verschillende ondernemers hier de dupe van.

Toezicht

In Harderwijk wordt daarom sinds kort streng toegezien op voornamelijk de detailhandel die geen horecavergunning heeft, maar wel alcohol schenkt of verkoopt. De Koninklijke Horeca Nederland is erg spits op de branchevervaging. Alcohol schenken hoort bij een ondernemer die daar een vergunning voor heeft. De branchevervaging is iets wat deze organisatie tegen wil gaan.