Laatste 2 kioskhouders hopen op gemeente

19 jul 2016, 9:55 Nieuws
mark 32
Zoals het er nu naar uit ziet zijn André Mons en Jan en Willem Jansen de enige ondernemers op de Boulevard die zometeen geen alternatieve plek hebben. Ze zijn ondernemers in vis en patat. Ze drijven hun handel vanuit de enige twee overgebleven beeldbepalende kiosken en moeten ook wijken voor de Waterfront-plannen.

Zorgen

De meeste kioskhouders hebben een andere plek toegewezen gekregen. Maar ook ondernemers die aan de Flevoweg zaten. Eigenlijk iedereen zit wel ergens anders. Jansen en Jansen en Mons van de vishandel en snackbar tegen de stadsmuur wilden eigenlijk vorig najaar nog niet weg. En ze hoefden niet weg van de gemeente. Bij de plannen voor de nieuwe Waterfront-boulevard zaten ze afgelopen voorjaar en deze zomer niet in de weg met hun handel. Dus tekenden ze een overeenkomst met de gemeente dat ze nog een jaar mochten blijven zitten. In het najaar van 2016 zou het dan ook voor de laatste 2 beeldbepalende kiosken op de Harderwijkse
Boulevard afgelopen zijn. Er is nog geen alternatieve locatie gevonden. Dat de ondernemers niet weten wat er daarna gaat gebeuren, baart ze zorgen.

Laatste

Voor alle uitgekochte ondernemers is een andere plek gevonden. Ook Mons en de Jansens konden ergens anders hun handel gaan verkopen. Voormalig Japans restaurant Iki was een reële optie, maar de ondernemers zagen het niet zitten om met twee bedrijven één ruimte te gaan delen. Nog 2 jaar ondernemen op de plek waar ze zitten, zit er hoogstwaarschijnlijk niet in. De ondernemers hopen op een gemeente die meedenkt en dat ze in de tussenliggende periode een plek hebben waar vanuit ze hun handel kunnen verkopen.