Leerlingen CCNV richten oude Struik-terrein in

11 jan 2017, 8:27 Nieuws
img 5034
Voor het vak NLT (Natuur, Leven en Techniek) mochten de leerlingen van havo 5 van het CCNV een maquette maken van de inrichting van het oude Struik-terrein. Dit gebied staat op de verlanglijst van de gemeente om aangepakt en opnieuw ingericht te worden.

Lange termijn

"Het is wel een project dat op de lange termijn is geschoven. Het Waterfront en Harderweide zijn 2 grote projecten die momenteel alle aandacht nodig hebben van afdeling Ruimte op het Stadhuis. We hebben na overleg met het CCNV dit stuk Harderwijk getipt voor de module van NLT. Het is een mooi gebied waar in de toekomst zeker wat mee gedaan zal gaan worden,"
aldus Martijn den Braven, stedenbouwkundige bij de gemeente Harderwijk. Dat er met het Struik-terrein iets moet gaan gebeuren, is duidelijk. Daarom komen er in de loop van dit jaar woningen te staan. Woningen die ruimte bieden aan statushouders, starters en inwoners die noodgedwongen andere woonruimte nodig hebben. Dit zal een tijdelijk project van in ieder geval 10 jaar zijn.
Leerlingen

Beoordelen

3 ambtenaren van de gemeente Harderwijk zijn door Herjo Koffijberg, docent op het CCNV, uitgenodigd om 6 presentaties te "beoordelen". Naast den Braven, zijn ook collega's Henk Maas, teamleider Ruimte, en Cliff Krijnen, opdrachtleider stationsomgeving, aanweizg. Als experts van de gemeente geven zij de leerlingen feedback over hun plannen voor de inrichting van het oude Struik-terrein. "Ik wilde de leerlingen iets extra's bij de opdracht geven. Door de medewerking van de gemeente is de opdracht meer gaan "leven". Als je weet dat je een opdracht voor school maakt en gemeente-ambtenaren geven feedback op je opdracht, is dat extra leuk," zegt Koffijberg.
Leerlingen

Verschil in visie leerlingen

De opdracht moest in ieder geval 4 elementen bevatten. Infrastructuur, wonen, werk en voorzieningen en groen. Wat vooral tijdens de presentatie's opvalt, is het verschil in visie. Waar de ene groep architectonische hoogstandjes uit de grond wil toveren, wil de andere groep bouwen in de stijl van het Nachthok. Een andere groep wil oud-Harderwijk gecombineerd met Amsterdamse grachtenpanden in de wijk terugzien. Een elektrische kartbaan, een kopie van de Markthal in Rotterdam, een basisschool of een HBO-school. De meeste groepen laten overigens de enige twee actief gebruikte panden in het gebied, de Techniek Academie en Garage Westerink
, bestaan. Hoge appartementencomplexen en rijtjeshuizen. Alles passeerde de revue. Nu maar afwachten of de gemeente-ambtenaren over een jaar of 10 wat met de ideeën gaan doen.