Marokkaanse moskee opent de deuren voor publiek

13 mei 2016, 13:45 Nieuws
marokkaanse moskee
Dit weekend, op zaterdag en zondag, opent de Marokkaanse moskee de deuren voor het publiek tijdens de open dagen. De afgelopen jaren was dit ook zo, alleen gaf men dan geen tot weinig ruchtbaarheid aan deze dagen. Daardoor waren er vaak weinig onbekenden aanwezig.

Marokkaanse gezelligheid

Een heel klein beetje afgekeken van de Turkse moskee en haar leden en het feit dat het geen "besloten feestje" moet zijn, doet de de Marokkaanse Vereniging Harderwijk besluiten om dit jaar hun evenement op de Harderwijkse agenda te zetten. Er moeten namelijk zoveel mogelijk mensen over de vloer komen. Andere jaren was het ook voor een ieder toegankelijk, maar dit jaar willen de moskee en haar leden zoveel mogelijk Harderwijkers en Hierdenaren zien en spreken. Het wordt een gezellig evenement. Er zijn verschillende activiteiten en de Marokkaanse moskeegemeenschap wil graag laten zien wat zij op hun terrein achter de hekken uitvoeren.
Ook kan men rekenen op een hapje en wat te drinken. De zaterdag start het evenement om 11.30 uur en op zondag iets later, 12.00 uur.