Meester Bart en klas staan morgen bij Jumbo Stadsweiden

09 dec 2016, 11:52 Nieuws
jumbo stadsweiden bart baken serious request eigen foto
Voor het vierde jaar op rij komt de klas van meester Bart (Christelijke basisschool ‘Het Baken’ Harderwijk) in actie voor Serious Request. Of het nu gaat om baantjes trekken in het zwembad, sporten in de sportschool of zelfs het opnemen van een CD, Bart en zijn leerlingen zijn voor het goede doel blijkbaar van alle markten thuis. Dit jaar staan zelfgemaakte, overheerlijke baksels én zelf gemaakte kerstkaarten voor de verkoop centraal.

Bake Off

Het streefbedrag dat binnengehaald ‘moet’ worden ligt op maar liefst € 1.000,-- en zal zijn bestemming gaan vinden voor kinderen op de wereld die overlijden aan de gevolgen van een longontsteking. Meester Bart: “Een behoorlijk bedrag ja. Maar we pakken het dan ook best groots aan en mijn leerlingen zijn er bijzonder gemotiveerd voor. Ze hebben zelf kerstkaarten ontworpen waarop de vier jaargetijden zijn afgebeeld. Geweldig dat Multi Copy nagenoeg belangeloos voor de druk van de kaarten heeft gezorgd. Voor de ‘bake off’ zijn de ingrediënten gesponsord door de Jumbo. Er worden door de ouders en kinderen deze week allerlei baksels gemaakt. Denk aan appeltaarten, cakes, donuts en noem maar op. Op zaterdag 10 december vindt de verkoop plaats bij de Jumbo, in een speciale kraam. Ook kunnen lege flessen worden ingeleverd.

Glazen Huis

Van begin af aan is meester Bart al een groot fan geweest van het landelijk bekende TV programma rondom Serious Request en van de dj’s die voor een aantal dagen hun intrek nemen, in het glazen huis. “Meestal keek ik in de kerstvakantie maar die valt laat dit jaar. Daarom kan ik nu ook met de kinderen in de klas al samen gaan genieten van het glazen huis via het digibord. Het is mooi om die mannen daar aan het werk te zien en alle mensen die hun steentje bijdragen. Daardoor wilde ik me destijds ook gaan inzetten. Dacht, ‘dat kunnen wij ook met elkaar’.

Glazen Huis

Bart voegde de daad bij het woord en mobiliseerde zichzelf en de kinderen in zijn groep om er met elkaar de schouders eronder te zetten. “Het zijn vaak doelen die een stuk minder aandacht hebben in de media. De stille rampen zeg maar. Vier jaar geleden ging het bijvoorbeeld over kinderen die overlijden aan diarree. Nu dus aan longontsteking. Dat is voor ons hier, haast ondenkbaar. We kunnen voor ieder kuchje naar de dokter. Mijn leerlingen pakken de onderwerpen toch goed op. Al verbazen ze zich er soms wel over dat het gebeurt. Het zet ze aan het nadenken en brengt ze in beweging.

LONG zullen ze leven

Met deze alles zeggende slogan beroepen Mayra, Elvis, Tim, Veerle, Tara, Yousouf en Sam uit groep acht zich tot slot, nog eens op het belang de actie “We hopen dat het echt leuk gaat worden. Dat er veel geld bijeen wordt gebracht voor medicijnen. Wij hebben het hier zo goed, terwijl er zoveel erge dingen zijn in de wereld. Kom dus allemaal helpen. We hopen echt dat het ons gaat lukken om die duizend euro te halen!”