"Het wordt een mooie dag, voor Remco. Het wordt de dag van z'n leven."

13 aug 2017, 9:03 Nieuws
remco andringa fb hans peter hoeve
De dag na het ongeluk was een bewolkte en druilerige dag. Helaas past het druilerige weerbeeld bij het leven van een plotseling alleenstaande moeder en haar 2 kinderen. Vergeet de familie en vrienden van Remco ook niet. Bijna iedereen in Harderwijk kent ze, of kent wel iemand die hen kent.

Grootse herdenking leven van Remco

Maandag wordt er door de familie en vrienden stilgestaan bij het leven van Remco Andringa. Vanuit het uitvaartcentrum wordt Remco, een groot Feyenoordfan, door een fakkelhaag naar buiten gebracht. De rouwstoet die hierop volgt zal dan naar de Bruggestraat gaan. De gemeente heeft hierbij de nodige medewerking toegezegd. Bij Bistro Mama’s Vollen Pot zal kort worden stil gestaan. Via de Boulevard zal de stoet naar de N302 rijden en door rijden naar de A28. In Zwolle zal dan de uitvaartplechtigheid en crematie plaatsvinden. Hans Peter Hoeve: "Het is een moeilijke tijd. Het wordt een mooie dag, voor Remco. Het wordt de dag van z'n leven."

Verkeersveiligheid

In Harderwijk laait de discussie over de verkeersveiligheid ook weer op. In het Verkeersveiligheidsplan dat de door de gemeenteraad is goedgekeurd, staat de T-kruising waar het dodelijk ongeval plaatsvond niet vermeld. Vanuit de gemeente is aangegeven dat het politieonderzoek naar het ongeluk eerst zal worden afgewacht. Remco’s familie wacht het onderzoek af. "Ieder detail wordt bekeken en het recht moet zijn beloop hebben. Dat houden we heel scherp in de gaten. Mocht blijken dat er een strafbaar feit is gepleegd, hopen we op een passende straf, " aldus Hoeve

19-jarige dader zit nog geen 2 dagen vast

Woensdag 9 augustus is de dader weer vrijgelaten. Hem kon momenteel niks anders dan gevaarlijk rijgedrag ten laste worden gelegd. Op social media verschenen de afgelopen week ook felle reacties en bedreigingen richting de dader. Er gaan een hoop speculaties rond. Hoeve: "Ik kan me de reacties voorstellen. Maar mensen mogen niet voor eigen rechter gaan spelen. Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd en het is niet te beschrijven. Maar wens niet iemand de dood in. Dat mag niet. Zo denkt Felicia er ook over."

Blijk van medeleven

Een blijk van medeleven, dat is wat Remco’s familie aan de politie vroeg door te geven aan de ouders van de dader. De agenten bezorgden deze week 2 kaarten aan Remco’s vrouw. Met spijtbetuigingen van de dader en 1 van zijn ouders. Hoeve: "Die blijk van medeleven stellen wij erg op prijs. Ook voor die ouders zal het geen gemakkelijke tijd zijn."