Postkantoor op de Johanitterlaan wijkt voor woningen

04 mrt 2017, 12:21 Nieuws
postkantoor postnl johanitterlaan harderwijk hnn 1 watermerk
Het in het oog springende gebouw van PostNL aan de Johanniterlaan gaat plaatsmaken voor woningen. Jarenlang stond het postkantoor met de glazen tegels en oranje, rode en blauwe tinten als een pijler aan de rand van de binnenstad. Samen met het pand van de voormalige Rabobank (nu Perspectief) vormden deze twee panden de toegang tot het centrum.

Geen postkantoor meer

heeft het pand eindelijk verkocht. Voor 1,4 miljoen euro stond het pand te koop. Het is aan een projectontwikkelaar verkocht. De vastgoedafdeling van 's lands oudste postbesteller zat al een aantal jaar met het gebouw in de maag. In 2010 verdween de particuliere postbalie. In 2011 verdween ook de zakelijke kant en was het alleen nog maar een sorteercentrum. Daar komt nu een einde aan.

Ruim 300 komende 8 jaar

Waterfront, Harderweide, Stadsdennenkerk, Nieuwe Kerk, Struik-terrein, Marnixstraat, hoek Verkeersweg/Hoofdweg, Harders Plaza, P.C. Hooftplein. Allemaal plekken in Harderwijk waar de wens is om woningen te gaan bouwen. Daar komt nu dus de plek van het postkantoor op de Johanniterlaan bij. Sommige plannen zijn al vergevorderd, andere plannen moeten nog de tekentafel op. Wat wel vaststaat is het aantal sociale huurwoningen dat de komende jaren in Harderwijk extra beschikbaar moet komen. In 2025 moeten er zo'n 300 woningen extra beschikbaar zijn voor inwoners met urgente woonvraag, voor inwoners met een laag inkomen, voor arbeidsmigranten en statushouders. De gemeente stelt dan ook als eis dat bij alle nieuwbouwprojecten tenminste 40% woningen beschikbaar is voor sociale huur. Voor project PostNL betekent dit tussen de 24 en 28 woningen.