Rennen, springen en vliegen door de Sypel

04 jan 2017, 17:49 Nieuws
mega fun spektakel 1
Het Mega Fun Spektakel in sportcentrum de Sypel is wederom een groot succes. Over 3 en 4 januari verdeeld, zijn bijna 700 kinderen in de 2 sporthallen van de Sypel aan het klimmen en klauteren geweest.

Voor weinig lekker bewegen

De samenwerking tussen ZorgDat, Sportcentrum de Sypel , Skippy-Rent
en vrijwilligers van Landstede is ook dit jaar goed op elkaar afgestemd geweest. Voor kinderen is de entree €5 voor één van beide dagen. Een passe-partout voor beide dagen kost €9. Papa's en mama's mogen beide dagen mee voor de begeleiding. De 3 organisatoren hebben ook vrijkaartjes weggegeven. Zo konden kinderen wiens ouders gebruik maken van de Voedselbank ook een dagje actief zijn. In totaal zijn er ook 50 kinderen van het AZC Harderwijk uitgenodigd.

Rennen door de grote zalen

Samen met Maarten van Gilst, buurtsportcoach bij ZorgDat, lopen we door de beide zalen. Wat opvalt, zijn de actieve kinderen. "Hier doen we het allemaal voor. Dat jonge kinderen bijna een hele dag kunnen klimmen en klauteren." ZorgDat is de stichting in Harderwijk die zich voornamelijk bezighoudt met de groepen bewoners die het wat moeilijker hebben. Van Gilst: "Als je kinderen kunt triggeren om actief bezig te zijn, terwijl ze zich anders binnenshuis hadden moeten vermaken omdat ze niet het geld hebben om een dagje weg te gaan, is dat alleen maar mooi."

rennen

Beweegteam

Het Beweegteam zijn stagiaires die worden betrokken bij de sportactiviteiten die ZorgDat organiseert. Kars Foppen en Karl Pul zijn de organisatoren van het Mega Fun Spektakel. Zij worden aangestuurd door Annemarijn Verhoek. Met dit hele team wordt het Mega Fun Spektakel in elkaar gezet. De Sypel stelt de ruimte beschikbaar. Skippy-Rent levert de springkussens. Deze vielen goed in de smaak. Justin Vriend (9) en Ilyez Doumaz (8) zijn samen aan het spelen in de Sypel. Op de vraag of ze het leuk vinden, antwoorden ze volmondig: "JA! De stier en de krokodil zijn echt de leukste springkussens!"

Ook JOGG Harderwijk aanwezig

JOGG Harderwijk zorgt rond het middaguur voor de gezonde versnapering (smoothies en wraps). "Die waren binnen een halfuur door de voorraad heen," aldus van Gilst. De vrijwilligers van Landstede helpen de beide dagen met de begeleiding en waar nodig. "En zoveel handjes is hard nodig bij zo'n groot event. Met het grijze weer van gisteren en het wisselende weer van vandaag, hebben we bijna 700 kinderen over de vloer gehad," aldus van Gilst.