Restaurant Joris is onherkenbaar veranderd en Dikke Dirck verschijnt

17 mrt 2017, 15:58 Nieuws
restaurant dikke dirck joris w hnn
Luc Dielissen (22) en Maesa Advokaat (21) zijn druk aan het breken. De zaak vol stof en puin, de stoelen helemaal wit. Ergens achterin de zaak zijn nog wat muurtegels wat de keuken moet voorstellen. De hele zaak wordt gestript.

Helemaal kaal

Zelf, met hulp van familie en vrienden, zijn Luc en Maesa druk aan de gang. De grote puincontainer en het lawaai van brekend steen verraden een hoop bedrijvigheid. Alleen de zijmuren en de midden muur staan nog overeind. Eigenlijk niks herinnert nog aan restaurant Joris in de Hondegatstraat in Harderwijk. "Na meer dan 30 jaar met heel veel plezier en inzet in onze zaak te hebben gewerkt, wordt het nu tijd om zelf meer uit eten te gaan en van een terrasje te genieten!,"
aldus Willem en Tanja Bos in hun afscheidsadvertentie. Bij dit nieuws bleef het einde van Joris. Luc en Maesa hoorden enkele tijd geleden dat Willem en Tanja plannen hadden om te stoppen. Zij trokken de stoute schoenen aan en maakten een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Restaurant met houtskoolgrill

De overname was in dat eerste gesprek eigenlijk gelijk beklonken. Het jonge stel gaat er een grillrestaurant van maken. Met de houtskoolgrill in de keuken dat het centrale punt van de zaak gaat worden. Een mooie, frisse open keuken waarbij de gasten kunnen genieten van de beleving die uit eten met zich mee brengt. De bedoeling is dat gasten er de hele dag door terecht kunnen. Voor een bakje koffie, een broodje rond lunchtijd, een stukje vlees van grill tijdens diner of een lekker drankje in de nachtelijke uurtjes. Dikke Dirck wordt zo ingericht dat er 70 zitplaatsen zijn. Ook aan de kleintjes is gedacht. Er komt een leuke kinderhoek. Hier kunnen zij zich vermaken, terwijl papa en mama lekker eten.

Voor het eerst geopend

De verwachting is dat Dikke Dirck op Koningsdag voor het eerst geopend zal zijn voor gasten. Dikke Dirck is iemand die Luc en Maesa op wintersportvakantie zijn tegengekomen.