Ruby Huisman uit Hierden presteert super op eerste BMX Supercross Elite Women

08 mei 2017, 6:27 Nieuws
18337531 1854498084766881 59568781 n
Zaterdag heeft Ruby Huisman uit Hierden, als eerstejaars elite women, op Papendal haar eerste SX-finale behaald. Dit weekend verzamelde de complete wereldtop dames en heren voor de BMX supercross. Op zaterdag 6 mei en zondag 7 mei worden er 2 officiële UCI World Cup wedstrijden gereden.

Zaterdag

De dag begon met een knockout-fase en van daaruit was het de achtste finale, de kwartfinale en dan door naar de halve finale. Hier stond de absolute wereldtop BMX Women aan het starthek. Ruby presteerde het op een plek te eindigen die recht gaf op een finaleplaats. Aan de start voor de finale stonden niet de minste. Finaliste en medaillewinnaressen van de laatste en eerdere Olympische Spelen. Na een heuse battle op de finishlijn, werd het een fotofinish. Hieruit bleek dat ze de regerend Olympisch Kampioen en Wereldkampioen elite women, Mariana Pajon, had verslagen. Het was voor Huisman een geweldige dag die ze met een mooie 5e plaats heeft afgesloten. Zondag om 14.00 uur zal ronde nummer 2 beginnen.

Ruby 7e in WK-klassement

Het resultaat van de zaterdag zat nog in het achterhoofd van Huisman en haar aanhang. Er werd weer goed warm gereden in de warming-up. In de knockoutfase presteerde de Hierdense ook top. Zonder problemen belandde zij in de achtste finale. Ook deze heat wist zij zich te plaatsen voor de kwartfinale. De kwartfinale was voor de zondag ook haar eindpodium. Door een fout van een ander kon zij niet meer versnellen en zag ze de concurrentie bij haar wegrijden. Met een 7e plek SX overall ranking in de top 10 Elite women en de 1e WK-kwalificatiepunten op zak kijken Ruby en haar familie terug op een geslaagd 1e weekend bij de wereldtop van de vrouwelijke BMX-ers.