Speelplek de Oude Eik is winnaar

19 aug 2016, 10:09 Nieuws
stadsidee
Het Stadsidee And the winner is… Speeltuin De Oude Eik in Slingerbos. Het idee voor een Speeltuin De Oude Eik in Slingerbos heeft de meeste stemmen gekregen en is daarmee verkozen tot het Stadsidee 2016. Afgelopen dinsdag hebben Marcel van den Ende en Niek Heijboer van de gemeente persoonlijk de initiatiefnemers van het idee gefeliciteerd: Liesbeth Nijssen, Margreeth Timmer en Sabine Evers.
speelplek

Speelplek

De initiatiefnemers gaan nu aan de slag met de uitvoering van het idee, in samenwerking met de gemeente. Streven is dat voor het einde van het jaar de speeltuin is gerealiseerd.

1187 reacties

Tussen 27 juni en 1 augustus jl. kon er via de website Stadsidee gestemd worden op 15 inzendingen. In totaal zijn er 1187 stemmen binnengekomen. Ruim een vijfde van de stemmen ging naar de Speeltuin De Oude Eik waren. Tweede en derde waren respectievelijk Muscle Beach (14%) en de Harderwijker geschiedenisbron (12%).

Overige uitslagen:

Uitslagen
Idee percentage
1. Schaakbord 3 %
2. Klimwand Houtwal 7 %
3. Hortus Speeltuin 7 %
4. Beeld werkende vrouw 1 %
5. Buiten fitnessen 2 %
6. Muscle Beach 14 %
7. Natuur speeltuin 9 %
8. Samen in beweging 0 %
9. Douches strandeiland 7 %
10. Brandweer speeltuin 1 %
11. Speeltuin Strandeiland 9 %
12. Openbaar toilet Strandeiland 5 %
13. Harderwijkse Socrates 1 %
14. Harderwijker geschiedenisbron 12 %
15. Speeltuin De Oude Eik Slingerbos 22 %

Speelplek 'De Oude Eik'

De afgelopen jaren zie je de wijk Slingerbos verjongen. Er komen steeds meer jonge mensen wonen, die ook een gezin krijgen. In de wijk zijn maar twee speeltuintjes te vinden. Deze speeltuinen zijn niet gericht op hele jonge kinderen en nodigen ook uit voor hangjongeren. Na een rondvraag in de wijk blijkt er behoefte te zijn aan een speelplek waar ook ruimte is voor ontmoeting van buurtbewoners. Alle wensen die uit deze rondvraag naar voren kwamen hebben wij geïnventariseerd. We hebben een moodboard gemaakt en naar aanleiding hiervan hebben we samen met Juffie in 't Groen (een Harderwijkse onderneemster) om tafel gezeten om een concreet plan te maken. Daar is dit plan uit ontstaan. Een speelplek voor zowel jonge als oudere kinderen, een plek waar de fantasie geprikkeld wordt, waar ruimte is om hutten te bouwen en waar vooral lekker gespeeld kan worden. Daarnaast is er ruimte om elkaar te ontmoeten. Zowel voor ouders als voor buurtbewoners.
Voor de speelplek wordt voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, wat goed past in de wijk Slingerbos. We hebben gekozen voor de locatie grenzend aan de Jan van Nassau kazerne en de nieuwe spoortunnel.

Waarom deze plek?

In het nieuwe omgevingsplan is er weinig aandacht besteed aan de invulling van deze ruimte. Daarom lijkt ons dit een perfecte plek in de wijk. Zeker in combinatie met het idee van een park en speelplek.