Spoorboekje NS vernieuwd

18 okt 2016, 10:35 Nieuws
station harderwijk letters ns stationsgebouw
Door de overstaptijden in Amersfoort te verkorten, zijn reizigers uit Harderwijk sneller in 't Gooi. Bijna 15 minuten sneller op de plaats van bestemming is een gevolg van de wijziging in het spoorboekje van de NS.

Spoorboekje

Jaarlijks worden de dienstregelingen van de NS waar nodig aangepast. Reistijden, stations- en spoorinformatie en andere informatie die de NS aan reizigers duidelijk wil maken, wijzigt zij in het nieuwe spoorboekje.

Wijzigingen Harderwijk

De overstap van de sprinter Zwolle-Amersfoort naar de sprinter Amersfoort-Amsterdam zal voortaan een stuk korter duren. Het meeste profijt heeft de Harderwijkse treinreiziger die 't Gooi bezoekt. Een kwartier kortere reistijd. Van Harderwijk naar Amersfoort duurt volgens de dienstregeling voortaan 28 minuten. Naar Zwolle doe je er vanuit Harderwijk ook 28 minuten over.

Intercitystation

Wat in de nieuwe dienstregeling niet gewijzigd is, zijn de aankomst en vertrek van intercity's in Harderwijk. Station Harderwijk moet daar in ieder geval tot de komst van het volgende spoorboekje op wachten.