Steekincident Ermelo 17-jarige Harderwijker vast

03 jul 2016, 17:06 Nieuws
handboeien
Rond half vier kreeg de politie een melding van een steekincident. Toen ze op de Stationsstraat in Ermelo aankwamen, zagen ze een gewonde man. Hij is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Harderwijker van 17

Een 17-jarige Harderwijker is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. Hij liep ook verwondingen op, maar hoefde daarvoor niet behandeld te worden. Vermoedelijk kregen de twee het voorafgaand aan het incident met elkaar aan de stok.

Verhinderen politieonderzoek

De politie is een onderzoek gestart naar de precieze aanleiding en toedracht van het steekincident. Daarvoor is onder andere vannacht een deel van de Stationsstraat afgezet voor sporenonderzoek. Een aantal mensen negeerde het afgezette gebied en kroop onder het afzetlint door, waarna de politie hen meerdere keren vorderde om de plaats delict te verlaten. Een aantal van hen gaf hier geen gehoor aan en bleef zich vervelend gedragen. De politie heeft in enkele gevallen gebruik gemaakt van de wapenstok om hen te verwijderen. Een 20-jarige Puttenaar schold de politie daarbij uit en is aangehouden voor belediging.

Getuigen gezocht

Aangezien er veel mensen op de been waren in het horecagebied die nacht, hoopt de politie in contact te komen met getuigen die informatie hebben over de toedracht van het incident of dit gezien of gehoord hebben. U kunt dan bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Hebt u die nacht al contact gehad met de politie, dan hoeft u geen contact meer op te nemen.