Stroomversnelling zorgt voor oplossing dakloze Belg

08 dec 2016, 11:11 Nieuws
mark 71
De Belg uit het Sint Jansdal, komt binnenkort onder de vleugels van het Leger des Heils. De zorg en onderdak worden binnenkort door het Leger des Heils overgenomen.

Stroomversnelling

Waar het eerder niet mogelijk was om een andere verblijfplaats voor de Belg te regelen, gaat het nu allemaal ineens heel snel. De enorme media-aandacht heeft ervoor gezorgd dat heel Nederland weet dat het Sint Jansdal in Harderwijk
een dakloze Belg sinds de zomer onderdak biedt. Zelfs in de 2 e Kamer zorgde de situatie voor Kamervragen.

Oplossing lag voor de hand

De gemeente Harderwijk heeft de Belg een postadres gegeven. Hierop heeft de man een Nederlands BSN-nummer gekregen. Met dit nummer kan een zorgverzekering worden afgesloten en dit is dan ook gedaan. De premie wordt overigens door het Sint Jansdal betaald. De Belg kost het ziekenhuis gemiddeld rond de €450 per dag. Wanneer het Leger des Heils de Belg onderdak gaat bieden, is nog onbekend. Net als dat zijn verblijfadres onbekend zal blijven.

Belgische autoriteiten

De Belgische overheid en instanties laten het voorlopig allemaal afweten. Men zegt dat ze met de zaak bezig zijn, maar dat duurt inmiddels ook alweer een aantal weken.