Tegeltaxi haalt 17 juni tuintegels gratis op

10 jun , 9:51 Nieuws
ontwerp zonder titel 31
©Canva/Maximaal Sales
Op 17 juni kunt u gebruik maken van de gratis tegeltaxi om uw tuintegels te laten ophalen. Dit initiatief helpt bewoners hun tuin te vergroenen door de oude tegels te vervangen met planten en gras. De tegeltaxi komt op meerdere data langs, dus u heeft genoeg kansen om mee te doen. In dit artikel leest u hoe u de tegeltaxi kunt reserveren en welke voordelen het vergroenen van uw tuin met zich meebrengt.

Reserveer de Tegeltaxi

Wilt u uw oude tuintegels vervangen door groen? Maak dan gebruik van de tegeltaxi die op verschillende data bij u langskomt. Naast 17 juni zijn er ook ophaaldagen op 26 augustus, 23 september en 4 november. Het reserveren van de tegeltaxi is eenvoudig: ga naar www.harderwijk.nl/tegeltaxi
en boek een ophaalmoment. Het mooie is dat dit helemaal gratis is. Zo draagt u bij aan een groenere omgeving zonder extra kosten.

Geld terug voor groene maatregelen

Als u de tegels in uw tuin vervangt door planten, kunt u in aanmerking komen voor een subsidie via het Duurzaamheidsloket Noord Veluwe. Deze subsidie is recent uitgebreid, en bij een gezamenlijke aanvraag met drie huishoudens of meer krijgt u zelfs 25% extra subsidie. Dit maakt het nog aantrekkelijker om uw tuin te vergroenen. Kijk voor meer informatie op www.duurzaamheidsloketnoordveluwe.nl . Daarnaast is de tegeltaxi onderdeel van het NK Tegelwippen, een landelijke wedstrijd waarbij 150 gemeenten strijden om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Dit initiatief loopt van 21 maart tot 31 oktober 2024.

Tegelwippen

Vergroen uw tuin en draag bij aan een beter milieu door uw oude tuintegels te vervangen. Maak gebruik van de gratis tegeltaxi en profiteer van de beschikbare subsidies voor groene maatregelen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.duurzaaminharderwijk.nl/tegelwippen .

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws . Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.