Theater Harderwijk gered door raadsleden collegepartijen

24 aug 2017, 20:48 Nieuws
theater harderwijk impressie verbouwing jessica kroeske 2
De collegepartijen van het Harderwijkse gemeentebestuur kiezen voor de SAP-connectie en het Theater Harderwijk aan de Stationslaan. In de afgelopen 15 jaar is er veel tijd, geld en inzet geïnvesteerd in allerlei plannen en invullingen van cultureel Harderwijk. Maar daar komt nu een einde aan.

9 miljoen voor theater echt te veel

De partijleden van de collegepartijen gaan voorbij aan de wensen van hun wethouders. Het College van B&W wilde namelijk de SAP-connectie gelegenheid geven om vorm te geven aan cultureel Harderwijk met een zaal in de Academiestraat. Het Theater aan de Stationslaan zou dan moeten sluiten. De 4 partijen vinden dat de vernieuwing met binnen- en buitenprogrammering goed passen bij de toekomst van Harderwijk. Maar de verbouwing van zo’n 9 miljoen voor de oude bibliotheek te ver gaat.

Achterkamertjespolitiek

In de raadsvergadering van 24 augustus zou de invulling besproken worden, maar de mededeling van de fractievoorzitters van de collegepartijen bereikte kort na de start van de raadsvergadering enkele raadsleden. Daarop werd door de heer Kevelam (Gemeentebelang) een schorsing voorgesteld. Hij vindt dat er achterkamertjespolitiek wordt bedreven met deze samenspanningen.

Afwachten van verder vervolg

Na de schorsing zijn beide partijen, de SPH en de SAP-connectie, ook heel benieuwd hoe de toekomstplannen ingevuld gaan worden. Volgens het persbericht krijgt de SAP-connectie van de 4 collegepartijen alle ruimte om samen met het college invulling te gaan geven aan de inrichting en verbouwing van het Theater. Kooijman, SPH: “Ik ben stomverbaasd dat de SPH op 3 van 4 punten gelijk krijgt, maar volgens de collegepartijen onvoldoende rechten heeft om de leiding in het vervolg te gaan nemen.” Tromp: “Ons betoog heeft vooralsnog, net als dat van de heer Kooijman, even geen zin meer denken we. Door de uitkomst van de keuze van de raad, moeten we eerst afwachten wat het verloop zal gaan worden.”