De
veiligheid in het Hortuspark wordt vergroot. Door middel van cameratoezicht kan de politie het hele Hortuspark bekijken. Er zullen drie camera's op strategische plekken worden geïnstalleerd.
Attent maken
Bij de ingangen worden borden geplaatst. Hierop staat vermeld dat er cameratoezicht plaatsvindt. Hierdoor mag de politie ze als ondersteunend materiaal gebruiken. De beelden die de camera's maken worden 4 weken bewaard.
Doel
Doel van het toezicht is onder meer het beter kunnen aansturen van agenten ter plaatse. Ook om strafbare feiten te voorkomen. De gemeente mag het plaatsen van camera’s alleen maar doen als dit in het belang van de handhaving van de openbare orde. Dit staat beschreven in artikel 151c van de Gemeentewet.
Extra toezicht nodig
De meldingen die omwonenden, bezoekers en "doorgangers" doen over het Hortuspark, gaan allemaal de openbare veiligheid aan. Het park wordt gezien als niet veilig en bepaalde groepen en personen gedragen zich hinderlijk of veroorzaken overlast. Het Hortuspark is enkele tijd geleden aangepakt en opnieuw ingericht. Nu blijkt dat het laatste stukje onveiligheid nog een beetje
extra toezicht nodig heeft.
Beeld van park
Daarmee denkt de gemeenten dat het kan voldoen aan het beeld van het park. Rust, groen, beleving, recreatie, spelen en ruimte voor activiteiten, dat moet er plaatsvinden in het Hortuspark. Na vijf jaar zal worden bekeken of het cameratoezicht wordt voortgezet.
Bezwaar
Het besluit met deze kaart ligt gedurende zes weken ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Burgers die het niet eens zijn met het besluit kunnen bezwaar maken door het sturen van een bezwaarschrift aan de burgemeester van
Harderwijk, p/a Postbus 1, 3890 AA Zeewolde.
Hiervoor geldt een termijn van zes weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt. Het besluit treedt in werking op de eerste dag na deze bekendmaking op de gemeentepagina.