Tropische hittegolf in Nederland

29 jul , 21:19 Nieuws
ontwerp zonder titel 2024 07 29t211706814
De zomer laat zich deze week van haar beste kant zien in Nederland. We krijgen te maken met tropische temperaturen die oplopen tot boven de 30 graden. Het zonnige weer nodigt uit tot barbecueën en strandbezoeken, maar let op: de warmte kan ook voor ongemakken zorgen. Hier lees je alles over het weer deze week.

Maandag: Zonnig en warm

Vandaag was het prachtig zomerweer met veel zonneschijn. De temperaturen stegen naar 24 graden in het noordwesten en tot wel 27 graden in het zuidoosten van het land. Een zwakke oostenwind zorgde voor aangename warmte. Aan de stranden zorgde een zeewind later op de dag voor wat verkoeling. Vooral op de Waddeneilanden. Het bleef de hele dag droog, ideaal om buitenactiviteiten te plannen.

Dinsdag: Tropische temperaturen

Dinsdag wordt de warmste dag van de week en misschien wel de meest tropische van de zomer. De zon schijnt volop en in het binnenland kan het kwik oplopen tot 32 graden, vooral in Limburg. Aan de kust is het iets koeler met temperaturen tussen de 26 en 29 graden, maar ook hier is het heerlijk weer voor een dagje strand. Let wel op, want de hoge luchtvochtigheid kan het benauwd maken. Vergeet niet om voldoende water te drinken en jezelf te beschermen tegen de zon.

Woensdag: Kans op onweer

Ook woensdag begint met zonnig en warm weer, hoewel er in de loop van de dag meer bewolking verschijnt. De wind draait naar het noordoosten en brengt iets koelere lucht mee. Toch kan het in het zuiden van het land nog steeds tropisch warm worden met temperaturen rond de 30 graden. In de rest van het land variëren de maxima tussen de 24 en 28 graden. In de namiddag en avond is er kans op een enkele onweersbui, vooral in het zuiden. Aan de noordkust en op de Waddeneilanden blijft het hoogstwaarschijnlijk droog.

Donderdag: Enkele buien

Op donderdag blijft het zomers warm, maar er kunnen verspreid over het land enkele buien vallen, mogelijk gepaard met onweer. De zon laat zich echter ook nog regelmatig zien. Met een zwakke tot matige noordoostenwind wordt het 21 graden op de Waddeneilanden en tot 26 graden in Limburg. De buien zullen waarschijnlijk niet de hele dag aanhouden, waardoor er voldoende droge momenten zijn om van het buitenleven te genieten.

Vooruitzichten: Aanhoudend warm

De dagen na donderdag blijft het weerbeeld zomers. De kans op buien neemt wel iets toe, maar grote hoeveelheden neerslag worden niet verwacht. De temperaturen blijven aangenaam, met maxima tussen de 20 en 26 graden. Perfect weer voor vakantiegangers in eigen land om te genieten van de zomer.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.