Gemeentebestuur legt gele M geen stobreed in de weg

02 aug 2016, 7:24 Nieuws
cheeseburger hamburger pixabay skeeze
McDonald's wil dat het gemeentebestuur haast maakt met de benodigde vergunningen voor de bouw van het nieuw restaurant aan de Flevoweg naast de tijdelijke Dirk van den Broek. McDonald's Nederland wil dat het Harderwijkse filiaal voor het eind van 2016 draait. Zo niet? Dan bestaat de kans dat er helemaal geen gele M aan de Flevoweg komt.

Medewerking gemeentebestuur

Het Harderwijkse college van B&W zal hieraan meewerken. Ze heeft daarom besloten dat McDonald's kan beginnen met bouwen zodra de vergunningen zijn verleend. Het bedrijf in burgers, friet en milkshakes hoeft niet persé te wachten op de verwerking van eventuele bezwaren. Momenteel zijn er geen bezwaren ingediend en gaat het gemeentebestuur er vanuit dat er ook geen bezwaren meer zullen worden ingediend.

Reden

McDonald's Nederland wil graag dat de beoogde plannen zo snel mogelijk ten uitvoer worden gebracht. De toekomstige vestiging in Harderwijk is meegenomen in de landelijke begroting van McDonald's voor 2016. Hoe langer de bouw wordt uitgesteld, hoe lastiger het wordt om de termijnen te gaan halen. Mocht 2016 niet gered gaan worden, dan is de kans aanwezig dat de McDonald's Nederland de beschikbaar gestelde middelen laat vervallen.