Vandaag wordt er niet geschaatst, vannacht de vorst weer afwachten

23 jan 2017, 16:01 Nieuws
img 5230
Het Wolderwijd was gisteren decor van schaatsende en spelende Harderwijkers. Omdat het 's middags door het zonnetje al gauw een graad of 4 werd, werd het ijs op sommige plekken aardig dun. Natte schaatsen en kapot ijs was het resultaat.

Schaatsen op natuurijs

Frits Sparnaaij bond de ijzers onder en ging het Wolderwijd op. Hier sprak hij jong en oud aan.
Hoewel het op de Veluwe matig heeft gevroren was dat helaas in Harderwijk niet het geval, er is vannacht amper vorst geweest. De IJsmeester geeft aan dat het ijs op dit moment echt nog te dun is om open te gaan. We moeten nog ongeveer een aangroei hebben van 1,5 cm. Of dat gaat lukken? Op deze site houden we u dagelijks op de hoogte.

Vandaag niet. Woensdag?

De verschillende weerstations laten allemaal verschillende cijfers en plaatjes zien. De verwachting is dat de temperatuur vannacht net onder 0 komt. In de loop van de dag gaat het vriezen en morgennacht gaan we richting de -10°C. Vannacht en morgenochtend is er een kleine kans op neerslag. Afhankelijk van de temperatuur op dat moment, merken we vanzelf of het sneeuw, ijzel of regen wordt. In ieder geval wordt het oppassen met gladheid. Overdag komt de zon flink om de hoek kijken en 's nachts wordt goed koud. Dit beeld houdt een paar dagen aan.