Voldoende vulling voor voedselpakketten Voedselbank

07 dec 2016, 12:49 Nieuws
vegetables 1707600
De Voedselbank voor de plaatsen Harderwijk, Ermelo en Putten heeft niet te klagen in de laatste weken van 2016. Dankzij verschillende acties van scholen, winkels en clubs is er een hoop aan producten verzameld voor de periode van de feestdagen. - door: Harderwijk.nieuws.nl

Voldoende door verbouwing

De Jumbo Tweelingstad en Albert Heijn in Harderwijk konden door vrijwilligers leeggehaald worden. De eerste was gesloten voor een korte verbouwing. De tweede is voorlopig nog even gesloten. Maar de levensmiddelen die over waren, kregen de Voedselbank als bestemming.
voedselbank krat pakket levensmiddelen still youtube frits sparnaaij

Kleinigheidjes

Niet alleen levensmiddelen gebruikt de Voedselbank. Ook presentjes zijn van harte welkom. Zo heeft de Stichting Leuk geld opgehaald. Hier worden cadeaus van gehaald voor kinderen van 13 tot en met 16 jaar. Speelgoed, boodschappen en andere leuke kleinigheidjes vinden bij de Voedselbank een gewaardeerde bestemming. In de Kiekmure werd Sinterklaasfeest gehouden voor kinderen wiens ouders op de Voedselbank zijn aangewezen. Zij kregen een cadeau.

Kortingsbonnen

Niet alleen de nieuwe asielzoekers profiteren van de kortingsbonnen in de Welkom-box. Ook cliënten van de voedselbank kunnen hier tegenwoordig gebruik van maken.

Minder huishoudens

Steeds minder inwoners hoeven gebruik te maken van de Voedselbank. Iedere week worden er 165 pakketten samengesteld. Anderhalf jaar geleden waren dit er 250. Een half jaar terug zo’n 200. Van die 165 pakketten maken zo’n 600 personen uit Harderwijk, Ermelo en Putten gebruik van. Hiervan is 28% (168) een kind.