Zaterdag vol met evenementen in Harderwijk

04 jun 2016, 9:40 Nieuws
summer 368224
Vervelen is niet nodig in dit mooie weekend. Temperaturen tot 26ºC op zaterdag en zondag nodigen uit tot het aanteken van de barbecue. Misschien wordt het wel zo warm dat het nemen van een verfrissende duik tot de middagactiviteiten behoort. Vandaag is de kans op een buitje in de avond wel aanwezig. Verder is er geen tot weinig wind en hebben we in Harderwijk 12 en 14 zonuren verwacht.
Reden te meer om in de tuin aan de gang te gaan. Met een schoffel, hark en heggeschaar in de borders of met een hapje en een drankje op de loungebank. Een bezoekje aan onze bruisende binnenstad of stadsstrand. Heerlijk Harderwijk ! Ook zijn er een aantal evenementen.

Multi Culti Festival op Parkweg

Een jaarlijks terugkerend festijn aan de Parkweg midden in Harderwijk
. Een festival dat ook midden in de Harderwijker samenleving staat. Ieder jaar komen er weer meer vertegenwoordigers van bepaalde landen en/of culturen bij. Of sommige groeperingen worden groter. Een hapje, drankje, muziek en een hoop gezelligheid.

Schaapscheerdersfeest in Dierenweide Stadsweiden

De schapen worden deze dag geschoren en hebben dan weer een gekortwiekte vacht voor de zomer. Ook is er een springkussen, paardentram, geiten melken en pony rijden. Een leuke en leerzame dag voor kinderen.

Dag van de Bouw

Verschillende bouwprojecten in Harderwijk bieden u de mogelijkheid om te zien wat er precies op een bouw gedaan wordt en hoe ver ze gevorderd zijn. Voor het Waterfront is er een speciale tour uitgezet. Hierbij zult u alle onderdelen van het Waterfront van dichtbij gaan meemaken.

Buitenspeeldag

Op verschillende plekken in Harderwijk zijn er vandaag al diverse straten en wijken die een voorschot nemen op de Nationale Buitenspeeldag van aanstaande woensdag. Kijk daarom goed in de buurt of u springkussens of afgesloten straten ziet. Uw kinderen kunnen dan even heerlijk ravotten. Aanstaande woensdag zullen een aantal kinderzenders hun tv-uitzending in de middag ook op zwart zetten.