Celstraf van 4 en 3,5 jaar geëist tegen moeder en dochter

Foto: Pixabay

Twee dames uit Almelo hoorden de officier van justitie deze week 7,5 jaar tegen hen eisen. De moeder en de dochter kunnen voor 4 en 3,5 jaar de cel in als de rechtbank hen schuldig acht bewezen aan afpersing en het voorbereiden van een gijzeling.

De slachtoffers zouden verantwoordelijk zijn voor een grote hennepkwekerij in Harderwijk. Dit voorjaar werd de grote hennepkwekerij ontdekt en zijn de twee mannen aangehouden. Uit het onderzoek dat hierop volgde kwamen de twee dames uit Almelo in beeld. Eén van de twee mannen werd door hen gechanteerd en naar later bleek waren ze ook voornemens een gijzeling uit te voeren.

De twee slachtoffers zouden op brute wijze worden ontvoerd waarbij een nep arrestatieteam, Hells Angels en afgehakte vingers naar voren zouden komen. De officier van justitie sprak van een schokkend beeld van twee vrouwen die op snelle wijze veel geld wilden verdienen. Maar vooral de eenvoud om een ontvoering “uit een film” in scene te zetten vond de officier om van te gruwelen.

 

Reacties