Trouwlocatie Koetshuis Hulshorst blijft officiële locatie

Foto: ©NNN

Veel Harderwijkers kennen het landgoed Hulshorst. 3 dagen voordat de eerste huwelijksceremonie bij Guido en Caroline zal worden voltrokken, ondertekenden ze samen met de Nunspeetse burgemeester Breunis van de Weerd de gebruiksovereenkomst voor huwelijksvoltrekkingen van de gemeente Nunspeet. De pen met zwarte inkt waarmee ze dit deden kregen ze cadeau van de gemeente.

Trouwlocatie

Trouwen bij het Koetshuis in Hulshorst kon al een paar jaar. Onder de vorige eigenaren was het ook mogelijk om een BABS (Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand) te laten komen om het huwelijk voor de wet te laten voltrekken. Je kan alleen (nog) niet overal trouwen binnen de gemeente Nunspeet. Dus een andere locatie dan de gemeentelijke locaties, moeten nog aan allerlei eisen voldoen. De belangrijkste is de vergunningen moeten in orde zijn. Omdat de vergunningen en regelgeving voor een horecalocatie (exploitatievergunning en drank- en horecawet) op naam worden verstrekt, moesten Guido en Caroline Waterman de gebruiksovereenkomst voor trouwlocatie opnieuw aanvragen.

Drukte van belang

Het gezin Waterman bewoont de woning gekoppeld aan het horecabedrijf sinds juli van dit jaar. Bijna gelijk met de sleuteloverdracht verzorgden we eerste bruiloft. “We waren natuurlijk enorm gespannen. Zo’n eerste bruiloft is gelijk je vuurdoop. Alles verliep gelukkig heel vlotjes die dag. Totdat ik rond dinertijd ineens met de deur van de vriescel in m’n handen stond,” vertelt Guido lachend. “Daarna hebben we gelukkig niet meer zoiets raars meegemaakt.” De twee hebben ook een restaurant in Elburg. De Waterman. “We kunnen het uitstekend combineren, beide bedrijven vullen elkaar aan en omdat ze op korte afstand van elkaar liggen, ondersteunt het elkaar ook nog eens goed,” zegt Caroline. Guido: “Het is nu wel lekker druk, zo met 2 zaken. Maar we doen dit allebei al jaren en vinden de toevoeging van júist deze locatie aan ons bedrijf, eigenlijk rustgevend.”

Al lange historie

Het Koetshuis, in de bossen van Hulshorst, kent een lange historie. Guido: “De burgemeester van Harderwijk woonde er en liet zich per paard en koets naar het gemeentehuis brengen.” Burgemeester van de Weerd, lachend: “Die luxe hebben we niet meer. Ik probeer eigenlijk al mijn werkafspraken binnen de gemeente op de fiets te doen.” Caroline: “Kijk, op deze foto zie je dat de trouwzaal van nu, vroeger de stal van de bereden politie was.” Het Koetshuis begon ooit als huis met een zolder. Door de jaren heen werd er een verdieping opgezet. In de Tweede Wereldoorlog werd het landhuis afgebroken.

Diversiteit

En nu is het een alles-in-1 trouwlocatie. Guido: “Je moet je goed realiseren dat je de mooiste dag voor 2 jonge mensen neer moet zetten.” Het groen van bossen, de zithoekjes en bbq-hoek op het terras zorgen voor een sprookjesachtige entree. Als je binnenkomt, stap je de kookstudio binnen. Het KRO-programma Binnenstebuiten gebruikt deze keuken als setting voor de Harderwijkse chefkok Ramon Brugman. Hij laat hier zien hoe je makkelijke gerechten op tafel krijgt. Vanuit de kookstudio stap je de trouwzaal in. Dit zijn de 2 zalen die het Koetshuis heeft. Alle onderdelen van een bruiloft kunnen prima op deze locatie plaatsvinden. Guido en Caroline: “Met ons team kunnen we de zalen snel ombouwen, zonder dat de gasten dat door hebben.”