VVOG niet langs hekkensluiter De Dijk

VVOG is er niet in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen ASV De Dijk te winnen. De Harderwijkers begonnen nog goed aan de wedstrijd, maar mochten uiteindelijk tevreden zijn met een punt.

VVOG met 1 wijziging

VVOG begon met één wijziging ten opzichte van de wedstrijd tegen DVS’33. Thomas Vossebelt zat geblesseerd op de tribune. Zijn vervanger was spits Joshua Tijdens. Kevin Rijnvis was op het laatste moment niet fit genoeg bevonden om plaats te nemen op de bank. Hierdoor mocht Richard Schweitz zijn debuut maken op de bank van de Groen Witten. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Pernelly Biya door voorzitter Fred Moll gehuldigd voor zijn 150 wedstrijden in het groenwit van VVOG.

Slordige start

De ploeg van Hennie in ’t Hof begon slordig aan de wedstrijd. VVOG wist de bal niet lang in de ploeg te houden en creëerde bijna geen kansen. Een van de eerste kansen voor de Groen Witten leverde wel direct een goal op. Mike Ahrens kreeg de bal op zo’n 25 meter van het doel voor zijn voeten, hij bedacht zich geen moment en volleerde de bal fantastisch over de doelman van De Dijk: 1-0.

Doorzetten

VVOG leek na de voorsprong door te drukken, maar De Dijk liet het niet zo ver komen. De Amsterdammers kwamen een kleine tien minuten na de openingstreffer op 1-1. Wouter Polhoud keerde in eerste instantie nog een inzet van De Dijk, maar Mick Christophersen maakte geen fout en ronde rustig af, 1-1. VVOG wist het na deze tegenslag even niet meer en De Dijk kreeg een aantal kansen om brutaal de leiding te nemen op De Strokel. Kort voor de rust lukte dit ook. Na slecht verdedigend werk aan de kant van VVOG kon Christophersen de 1-2 binnenschieten voor de Amsterdammers.

Tweede helft

Na de rust moest VVOG uit een ander vaatje tappen. Het duurde echter wel lang voordat de Harderwijkers uitgespeelde kansen creëerden. Rechtsback Jeffrey Snijders was aanvallend nog het gevaarlijkst. Met zijn rushes en voorzetten was hij goed op dreef. Uiteindelijk kwam VVOG toch nog op 2-2. Na een prima actie van Pernelly Biya kon Joshua Tijdens makkelijk binnentikken. Een belangrijke goal van de spits die in de zomer de overstap maakt naar SDC Putten. VVOG probeerde nog de winnende treffer te forceren, maar verder dan een gelijkspel kwam de ploeg van Hennie in ’t Hof niet.

Zaterdag weer thuis

Volgende week staat de belangrijke wedstrijd tegen concurrent SJC op het programma. VVOG staat nu nog 6 punten voor op de ploeg van Sjaak Polak. Hopelijk bent u er volgende week zaterdag bij om VVOG te steunen tijdens deze cruciale wedstrijd.