Karter van Dijk afgelopen weekend weer de baan op in nieuwe klasse: gelijk prijs

Afgelopen weekend heeft Mitchell na een lange rust periode weer zijn gezicht laten zien in Venray bij de GK4 in de mini 60 klasse.

Even wennen

Het was wel weer even wennen dit weekend voor Mitchel van Dijk en vader Erwin. Een nieuwe klasse, een onbekende baan, een andere motor dan dat hij gewend was en een nieuwe team. De jonge van Dijk rijdt dit seizoen onder de vlag van OW Karting uit Borne.

Leren voor de jonge karter

Een raceweekend bij het karten komt redelijk overeen met de grote jongens van de Formule 1. Op vrijdag wordt er getraind. Zo kunnen de kart, de baan en de motor verkend worden. Omdat voor van Dijk alles nieuw is dit seizoen en hij een lange rustperiode heeft gehad, was de vrijdag een spannende dag. Gelukkig verliep de dag goed en werd al snel duidelijk dat van Dijk het karten in wedstrijdverband niet verleerd is. Hij pakte zijn oude ritme weer op en reed in de voorhoede mee.

Setup

Ook op de zaterdag vinden trainingssessies plaats en wordt de racedag afgesloten met de kwalificatie. De zaterdag staat vooral in het teken van verbeteren en aanpassen zodat er een goede setup gemaakt wordt voor de zondag. De dag van de wedstrijd. De kwalificatie liep voor Mitchell van Dijk erg goed. Dankzij een vrije baan kon hij vrijuit rijden tijdens de kwalificatie. De Harderwijker wist er een startplek 5 uit te persen.

Wedstrijd

Uiteindelijk draait alles om de wedstrijd zelf. De rij van Van Dijk startte slecht, waardoor de Harderwijker als 14e de derde bocht uit. Hierna kon het rijdersveld wat uitwaaieren en begint de inhaalslag. Van Dijk weet zichzelf 8 plekken omhoog te knokken en eindigt na de eerste heat op plek 6.

2e heat

De tweede heat is voor nieuwkomer Van Dijk ook een prima heat. Hij knokt ronde na ronde voor de 4e plek. Dat de strijd om heetst van de naald was blijkt ook uit de rondetijden. Van Dijk laat een aantal maal zelfs de snelste rondetijd noteren. Helaas werd hij tegen het einde van deze heat door een andere karter geraakt en komt hij daarbij op de 20e plek terecht. Hij haalt nog wel een paar karters in en eindigt de 2e heat als 15e.

Laatste heat

De laatste heat van de wedstrijd stond in het teken van revanche. Van Dijk wilde voor zijn collega eindigen die hem de vorige heat had laten spinnen. Deze startte vanaf P5 en Mitchell vanaf P9. De Harderwijker kwam direct vanaf de start op de 5e plek terecht en reed een strijdvolle laatste heat. Hij eindigde als 4e. Dit zorgde voor overall zevende plek. Niet voldoende voor een prijs. Toch mocht de jonge van Dijk het podium op, want bij de rookies eindigde hij op de 2e plek. Dit zorgde ervoor dat hij weer een mooi beker mee naar Harderwijk mocht nemen.