Kraker tussen DVS’33 en VVOG eindigt laat in 1-0 voor de Ermeloërs

Foto: ©Marco Jansen

In de week voor de kraker was de spanning te voelen in de beide plaatsen Ermelo en Harderwijk. Er was een gezamenlijk fan-nummer in elkaar gezet. Er werden wat interviews gegeven. Er werden wat oude koeien van stal gehaald.

Spannende kraker

Ondanks welke plek beide teams ook staan in de competitie, een wedstrijd tussen DVS en VVOG is altijd een kraker. Er worden vaak ‘grapjes’ vooraf uitgehaald, zoals gephotoshopte afbeeldingen, of verwijzingen over en weer naar de locatie op de landkaart. Deze derby probeerden beide fanatieke fangroepen elkaar af te troeven met een vuurwerkshow in de week voorafgaande de wedstrijd. Gezien de stand in de 3e divisie zaterdag zou de wedstrijd voor de thuisploeg moeten zijn. DVS’33 bezet de 2e plek en VVOG de 14e plek.

Vertraging

Het begin van de wedstrijd loopt vertraging op door een groene rookbom en groenwitte ballen die het veld op worden gegooid. Hierna komt VVOG snel uit de startblokken met een schot van Finn Kluiver in de 3e minuut dat door de Ermelose keeper wordt gekeerd. De rebound van Wobbes gaat naast. DVS ’33 beantwoordt dit offensief enkele ogenblikken later met een schot op het hok van de Harderwijkse goalie Eppink.

Over en weer

Na deze twee aanvalsstoten golft het spel heen en weer. Beide teams krijgen wat kansjes om het spel te maken, maar echt spectaculair is de beginfase van de wedstrijd niet. Tot de volley in de 20e minuut van DVS’33-speler Pilon. Eppink weet de bal knap uit de goal te houden. En nog geen twee minuten later is het wederom Pilon die het Harderwijkse goal probeert te bestoken. Deze keer gaat zijn schot naast. In de 32e minuut bereikt Onuoha de achterlijn en geeft de bal voor. VVOG claimt een penalty omdat er geduwd zou zijn, maar scheidsrechter Smit wuift de vermeende strafschop weg. In de fase die volgt krijgen de bezoekers het even zwaar. Uiteindelijk weet VVOG er nog 2 kansen uit te persen middels een assist van Meulens die bij Kersten terecht komt. Deze trapt de bal hoog over. Ook Wobbes krijgt nog een kans en lobt de bal over de geelzwarte keeper, maar voordat de bal de doellijn kan bereiken wordt deze weggeschopt.

Na rust

Na de theepauze trapt VVOG af voor de tweede helft. Beide teams starten ongewijzigd. De wedstrijd is ook weinig spannend meer te noemen. Op een paar schoten na, gebeurt er vrij weinig aan beide kanten. In de 65e minuut komt er een knappe kans voor de thuisploeg. Eppink redt de bezoekers van een achterstand. DVS ’33 denkt dat er hands gemaakt is en schreeuwt om een strafschop. Maar ook hier beslist scheidsrechter Smit anders. 10 minuten later trekt VVOG een beslissing van Smit in twijfel als Vloedgraven van DVS ’33 een lange pass van VVOG verkeerd beoordeelt en aan de noodrem trekt. Hij krijgt hiervoor geel.

Slotfase

In de slotfase ruiken beide teams de overwinning in de Veluwse derby. Het is in de 80e minuut als een vrije trap van DVS ’33 door Moro van links bij de tweede paal in de goal valt. Het schot wordt door niemand beroerd en door de drukte voor zijn goal is Eppink de bal ook volledig kwijt. Vier minuten later is VVOG vlak bij de gelijkmaker via een vrije trap van Meulens. Zijn poging gaat nipt over. In de 93e minuut krijgt DVS-er Öztürk zijn tweede geel en niet veel later fluit Smit de wedstrijd ook af.

Reacties