Eerste medaille voor Lisa Kruger is binnen

Foto: ©Still YouTube

Op de 100 meter schoolslag ging ze vooral de strijd aan met trainingsmaatje Chantalle Zijderveld. De andere zwemsters kwamen niet in de buurt van de Nederlandse zwemsters.

Eerste medaille

Kruger moest, als titelhoudster, in Zijderveld deze keer haar meerdere erkennen. Zijderveld zwom een wereldrecord. Kruger tikte bijna 3 seconden later aan. Op de vorige Paralympische Spelen was het andersom. 5 jaar geleden pakte Kruger het goud.

Programma

Vandaag, zaterdag 28 augustus, staat nog de finale op het programma voor Kruger. In de series noteerde ze 1:01:75. Daarmee kwalificeerde ze zich als 5e voor de finalewedstrijd. De Canadese Rivards zwom een wereldrecord (58:60). De medaillewedstrijd is vanaf 10:14 uur te zien via een live-stream op de sites van de NOS of via TeamNL.

Donderdag 2 september en vrijdag 3 september verschijnt Kruger weer aan de rand van het wedstrijdbad. Voor de 100 meter rugslag en de 200 meter wisselslag. De series zijn midden in de nacht vanaf 2:45 uur en 2:00 uur te zien via een live-stream op de sites van de NOS of via TeamNL. Later op de die dagen volgen dan weer de medaillewedstrijden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen