VVOG Harderwijk pakt de eerste overwinning van dit seizoen

VVOG Harderwijk heeft vandaag de eerste overwinning geboekt en nog wel tegen de getipte kampioenskandidaat Stedoco. De Harderwijkers boekten een 2-1 overwinning na een 0-0 ruststand.

Weinig spektakel eerste helft

VVOG moest het zaterdag doen zonder Rafik El Hamdi. Deze bleef met een blessure aan de kant. Dean van Ooijen stond in de basis en ook Mitchel Dijkhof stond wederom in de basis. Beiden deden het meer dan verdienstelijk. De eerste helft bracht weinig teweeg bij de vele toeschouwers op het sportpark. Zowel VVOG Harderwijk als Stedoco speelden vooral om niet verliezen. Stedoco was weliswaar iets meer aan de bal maar konden geen gevaar stichten voor het VVOG doel. De enige hoogtepunten waren een kopbal van Dean van Ooijen net naast het doel van keeper Stoskovic en een schot van Vincent van Verheul van Stedoco welke de buitenkant van de paal toucheerde. De ruststand was dus 0-0.

Geen wissels

Na rust twee ongewijzigde teams. VVOG kwam goed uit de startblokken en pakte een veldoverwicht. Niet veel kansen maar de Harderwijkers pakten een overwicht. Stedoco had steeds meer overtredingen nodig om het spel van VVOG Harderwijk te ontregelen. In de 55e minuut kwam VVOG Harderwijk dan ook terecht op voorsprong. Een schot van Jeremy de Graaf kreeg keeper Stoskovic niet onder controle. Dean van Ooijen was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken en VVOG Harderwijk op een 1-0 voorsprong te zetten.

Veranderingen

Trainer Frans Adelaar van Stedoco nam maatregelingen en bracht aanvaller Giovanni Hiwat in het veld voor Benjamin van Wanrooy. Dit bracht echter geen veranderingen teweeg in het veld. Al kreeg deze Hiwat wel een dot van een kans op de gelijkmaker. Na een voorzet van Vincent Verheul zocht hij het doel een twintigtal meters te hoog boven de vandaag weer rustig maar goed opererende Paul Eppink.

Wissels VVOG

Na 67 minuten was de pijp leeg bij de goed spelende Michel Dijkhof. Mark Bottenheft kwam voor hem in het veld. Ook Jake Wollgarten werd vervangen. Trainer Schuurman gaat zuinig met hem om na zijn blessure. Het was al wel te zien dat VVOG Harderwijk veel plezier van hem gaat krijgen . Jake bestrijkt de hele linkerkant en speelt met een rust die ook afstraalt op het hele team. Randy Onuoha kwam voor hem in het veld.

Voorsprong groter

Het veldspel van VVOG bleef goed en de VVOG Harderwijk verdediging gaf niets weg aan de voorwaartsen van de mannen uit Hoornaar. Een kwartier voor tijd zette Adelaar zijn laatste troeven in. Simon van Zeelst en Jochem van der Werf kwamen in het veld voor Ibrahim Toure en Dos Santos. Maar nog geen minuut later kwam VVOG Harderwijk op 2-0 Een schot van Job Hoogendoorn op de lat werd binnen gewerkt door Ingo van Weert van Stedoco.

Einde

Bij VVOG Harderwijk kwam ook Matthias in ’t Anker nog in het veld voor Dean van Ooijen. De wedstrijd leek gespeeld ware het niet dat Stedeco in de 85 e minuut op 2-1 kwam. Een corner van Vincent Verheul werd keihard binnengekopt door Mitchel de Zwart. De laatste minuten werd het nog lastig voor VVOG Harderwijk maar de defensie gaf geen krimp. De drie punten bleven in Harderwijk. Een meer dan verdiende overwinning voor de mannen van Raymond Schuurman. VVOG Harderwijk lijkt helemaal klaar voor de komende uitwedstrijd tegen Hoek en de thuiswedstrijd tegen Excelsior’31.