VVOG Harderwijk houdt punten in eigen huis

VVOG Harderwijk heeft na een boeiend duel tegen Excelsior ’31 met 2-1 gewonnen na een 1-1 ruststand. Trainer Schuurman moest de niet wedstrijdfitte Bruce Lucke buiten de basis laten. Hierdoor schoof Jake Wollgarten naar het centrum en bezette Jeffrey Snijders en Randy Onuoha de zijkanten.

Start was fel

VVOG Harderwijk begon overdonderend. In de 8e minuut kwamen ze op voorsprong. Een snelle combinatie tussen Pernelly Biya en Job Hoogendoorn werd door laatstgenoemde voorgegeven en Jeremy de Graaf kon binnentikken. 1-0. Nog geen minuut later weer een levensgrote kans maar de inzet van Job Hoogendoorn werd op miraculeuze wijze gekeerd door keeper van Zaltbommel van Excelsior ’31.

Terugdoen

Langzamerhand kwam Excelsior ’31 beter in de wedstrijd wat in de 29e minuut tot de gelijkmaker leidde. Bij een voorzet werd de verdediging verrast door de uitschuifbenen van van Werkhoven. Hij zette de 1-1 op het scorebord. Nog geen minuut later had VVOG op voorsprong kunnen komen. Jeremy de Graaf ging af op het doel van Excelsior ’31. In plaats van zelf te schieten legde hij de bal af en kon de Rijssense verdediging opruimen. Ook Excelsior ’31 kreeg nog een goede kans via Ezafzafi maar zijn inzet ging voorlangs. Ook Veltkamp van Excelsior ’31 kreeg een schietkans maar Paul Eppink keerde zijn inzet. Vlak voor het rustsignaal nog een schot in de korte hoek van Jeremy de Graaf maar zijn inzet werd wederom gekeerd door van Zaltbommel.

Wissels in de rust

In de rust had Raymond Schuurman gewisseld. Mark Bottenheft kwam in het veld voor Dean van Ooijen. Het werd een prachtige open wedstrijd. Het eerste deel was voor Excelsior’31 . Het kreeg een viertal prachtige kansen maar deze waren niet besteedt aan onder andere Penterman. Hier hadden de bezoekers op voorsprong kunnen en ook misschien wel moeten komen. VVOG pakte echter de draad weer op en kreeg ook kansen. Een doorgekopte bal van Mark Bottenheft kwam bij Jeremy de Graaf maar hij stuitte wederom op van Zaltbommel. Al snel bleek dat wie zou gaan scoren ook de wedstrijd naar zich toe zou trekken.

Mooie actie leidt naar voorsprong

In de 69e minuut kwam Jeroen Buitenhuis in het veld voor Pernelly Biya en zijn eerste actie was gelijk raak. Hij ging buiten om zijn tegenstander zette voor en Jake Wollgaarten zette met een hakbal VVOG Harderwijk op een 2-1 voorsprong. In de ultieme slotfase kwam Bruce Lucke nog in het veld voor de moegestreden Jeremy de Graaf. Dit bracht echter geen verandering meer in de stand. Excelsior ’31 was moegestreden. In de slotfase was er nog een klein opstootje waarbij Jeffrey Snijders en van Werkhoven nog geel kregen. Scheidsrechter Shukrula, die een goede wedstrijd floot en veel toeliet wat de wedstrijd goed deed, loste dit goed op. De Harderwijkers lieten zien dat het team groeiende is en klaar is voor de uitwedstrijd in Ermelo tegen DVS ’33 .
Donderdagavond om 20.00 uur is iedereen welkom op het sportpark. De selectie zal worden “uitgezwaaid” voor de wedstrijd tegen onze buren uit Ermelo.