Hoofdtrainer De Raat start eerste wedstrijd met een overwinning

Vorige week wist DOS niet te winnen van SDV Barneveld en afgelopen zaterdag was Hierden te sterk in Kampen en mocht de punten meenemen naar huis. Bas de Raat zat als hoofdtrainer voor het eerst op de bank en kon de eerste drie punten bijschrijven.

Eerste aanval voor DOS

In de eerste de beste aanval kreeg Allan Bakker een enorme kans. Hij nam de bal keurig aan de voet mee en krulde de bal in de verre hoek. Doelman Nick Grootkarzijn kon met zijn voet ternauwernood redding brengen. Een paar minuten later konden DOS supporters wel juichen. Na knullig balverlies in de verdediging van Hierden kwam de bal bij Allan Bakker terecht. Met een boogbal schoot hij de bal uitstekend over Grootkarzijn in de kruising.

Hierden beter in spel

DOS ging achteruit lopen en duels werden te vaak verloren. Hierden kwam hierdoor beter in de wedstrijd. Toch hadden de thuisploeg op 2-0 kunnen komen, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Hierdoor bleef Hierden geloven in de overwinning. Hierden kreeg meer grip op het spel, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. De geelzwarten leken met 1-0 richting de kleedkamer te gaan, totdat in de laatste minuut Hierden een corner mocht nemen. De bal viel tussen een wirwar van spelers, DOS kreeg de bal niet snel genoeg weggewerkt. Hierden was het meest alert en van dichtbij wist hij eenvoudig raak te schieten.

Hierden maakt de tweede helft

Na de theepauze was het Hierden dat het spel maakte. Balverlies op de eigen helft aan DOS-zijde bezorgde Ewout Mulder de bal. Hij pakte enkele meters en had waarschijnlijkheid een voorzet in gedachten. Medespelers waren er niet in de zestien en de bal leek over het doel te gaan. Tot ieders verbazing viel de bal achter Kevin Dijkstra in het doel. Dit moment leidt tot enorme vreugde bij de Hierdenaren. In de laatste fase kwam DOS enkele malen in het vijandelijke strafschopgebied, maar tot grote kansen kwam het niet. Hierden bleef in de counter gevaarlijk en wist ook de derde treffer te maken. Eerst trof Wesley de Klein de paal, waarna Mustafa Kalkan in de rebound alsnog binnen schoot.