3-0 verlies in Ede voor Zwart-Wit’63

Om aansluiting te houden met de top van de competitie moest er in Ede tegen Blauw Geel’55 een goed resultaat behaald worden.

3-0 verlies ingezet door slechte start

Maar het begin van de wedstrijd was niet goed en toen aanvoerder Mike Jansen na 8 minuten het veld geblesseerd moest verlaten, was het duidelijk dat het geen gemakkelijke middag zou worden voor Zwart-Wit’63. Na een eerste kans voor Blauw Geel kwam Zwart-Wit’63 wat beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in kansen voor Mo Zekhnini en Sam van de Spek.

Voorsprong

Maar het was Blauw Geel dat in de 31e minuut op voorsprong kwam. De 1-0 was een fraaie kopbal, maar het balverlies van Zwart-Wit’63 voorafgaand aan het doelpunt was typerend voor het spel van de ploeg. Vlak daarna kreeg Blauw Geel ook nog een terechte penalty na een domme overtreding. Maar Zwart-Wit’63 had geluk, omdat de penalty ver naast werd geschoten. Na een matige eerste helft werd de rust met een 1-0 stand bereikt.

Verdediging hapert

Iedereen verwachtte in de tweede helft een heel ander, beter Zwart-Wit’63, maar al na 5 minuten stond de 2-0 op het scorebord. Weer een prima doelpunt van Blauw Geel, maar weer ging er geschutter in de verdediging aan vooraf. Met nog 40 minuten te spelen was er natuurlijk nog steeds van alles mogelijk, maar dan moest Zwart-Wit’63 echt anders gaan voetballen. Maar dat leek deze middag niet te lukken.

Alles of niets

Het spel werd met de minuut slechter en naarmate de wedstrijd vorderde werd het ook steeds wanhopiger. In de laatste 20 minuten probeerde Zwart-Wit’63 met 5 aanvallers een alles of niets spelletje te spelen. Dit leidde tot een paar halve kansen en 1 grote kans voor Marchello Besselsen. Maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper van de thuisploeg. De wedstrijd leek in 2-0 te eindigen, maar de gifbeker moest voor Zwart-Wit’63 deze middag helemaal leeg. Met een prachtige treffer werd de eindstand van 3-0 op het scorebord geschoten.