Martijn Kleermaker met spectaculaire zege naar laatste zestien WK

Foto: ©Still RTL

Martijn Kleermaker heeft bij zijn debuut op het WK darts de laatste zestien bereikt. De 30-jarige Harderwijker rekende in de derde ronde in een enerverend duel af met de Engelsman Joe Cullen.

Martijn beter in dubbels

Hij kwam 3-0 voor, zag zijn tegenstander terugkomen tot 3-3, maar was de beste in de beslissende zevende set: 4-3. Kleermaker kende een flitsende start; hij won vijf legs op rij en trok in razend tempo de eerste twee sets naar zich toe. De derde set won de 2,03 meter lange darter ook, zij het al iets moeizamer. Cullen kwam vervolgens steeds beter in zijn spel en bij Kleermaker slopen de slordigheden erin, met als gevolg dat de Engelse nummer 13 van de wereldranglijst drie sets op rij won en op gelijke hoogte kwam: 3-3.

Beslissing

In de beslissende zevende set ging het lang het gelijk op en moest Kleermaker ook nog eens het hem vijandige publiek weerstaan, maar ‘De Reus’ uit Harderwijk hield het hoofd koel en gooide met een pijl in de roos (bulls eye) de wedstrijd uit.

Martijn gooit zich naar laatste 16

Kleermaker is na Dirk van Duijvenbode de tweede Nederlander in de achtste finales. Drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen kon zich dinsdagavond ook voegen bij de laatste zestien. De Brabander neemt het tegen Chris Dobey. Hij verscheen echter niet aan de start van zijn partij vanwege een positieve corona-test. Het bericht Darter Kleermaker met spectaculaire zege naar laatste zestien WK verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen