Unitas is naar de hoogste divisie in de zaalkorfbalcompetitie

Foto: Unitas

Korfbalvereniging Unitas/Perspectief won zaterdag in de finale tegen HKC met 18-15 en weet hiermee een plek af te dwingen in de hoogste divisie van het zaalkorfbal. Tegen de verwachtingen in, maar mede dankzij de inzet van spelers en publiek.

Weg geplaveid

De weg naar de finalewedstrijd werd in de afgelopen weken goed geplaveid. Er werden meerdere belangrijke wedstrijden gewonnen en het idee dat het zou kunnen, groeide met de week meer bij de supporters. Vooral de ‘Orange Army’ zorgde zaterdagavond voor een uitgelaten sfeer. Unitas kwam in de eerste fase van de wedstrijd toch een beetje tekort tegen HKC. In de rust stond het 8-6 voor HKC. Na de rust kon deze ploeg verder uitlopen tot 12-8.

Unitas begint te scoren

Op een zeker moment keerde het tij en vielen de schoten van Unitas allemaal raak in de mand. 8 doelpunten op rij zorgde voor een ommekeer in de stand. 12-16 was toen de wedstrijd richting de slotfase ging. Unitas wist mede dankzij de aanmoedigingen van het meegereisde publiek het voordeel niet meer uit handen te geven.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen