Derby tussen Zwart-Wit en EFC op Parkweg

Schriever in actie tijdens Zwart-Wit-EFC

Een derby tussen voetbalteams uit Harderwijk en Ermelo is vaak gezellig beladen. Op supportersgebied vinden er soms wat ludieke actie’s plaats, maar het belangrijkste is toch de strijd op het veld. Menigmaal komt het voor dat een Harderwijker voor een Ermelose club speelt, of andersom.

derby

Harderwijker in derby

Aart Schriever, Harderwijker in de Ermelose gelederen, heeft vroeger zijn voetbalkunstjes bij Zwart-Wit ’63 geleerd. Bij de jeugd was Schriever een actieve voetballer in de selectie-elftallen. Vorig seizoen, maar ook dit seizoen een basisspeler bij EFC ’58 die van waarde is voor de club uit Ermelo. “Wedstrijden tegen Zwart-Wit, daar kijk ik toch altijd naar uit,” antwoordt de controlerende middenvelder op de vraag of hij een andere voorbereiding tegen Zwart-Wit heeft dan anders. “Als team benaderen wij iedere wedstrijd op zich. De wedstrijd van vandaag mochten we niet verliezen. Door onze slechte eerste helft werden we geprikkeld in de rust om de tweede helft alles uit de kast te halen.”

derby

Beter Zwart-Wit

Het eerste deel van de eerste helft was het Zwart-Wit dat goed uit de startblokken kwam. Na een klein kwartier stond er dan ook terecht 1-0 op het scorebord. EFC kon eigenlijk alleen uit de dode spelmomenten wat gevaarlijke acties creëren. Het was duidelijk het Harderwijkse voetbalteam dat gerichte acties op de goal niet wist te verzilveren. Als het 4-0 met de thee had gestaan, was het niet gek geweest.

derby

Donderspeech

EFC kreeg in de kleedkamer goede aanwijzingen en kwam met meer aanvallende acties. Toen kwam uit een klutsbal de 1-1. Beide teams gingen vanaf dat moment voor de overwinning en de vechtlust om de derby te winnen werd groter. Er kwamen wat opstootjes en dat resulteerde uiteindelijk in een overwicht voor Zwart-Wit. Saouti van EFC mocht vanwege duwen na een actie met een rode kaart vervroegd de douche gaan opzoeken. Zwart-Wit proefde de overwinning en zette alles op alles voor de overwinning.

derby

Spannend slot

Iedereen dacht ook dat dat ging lukken omdat het in de 89e minuut 2-1 werd. Door een goede voorzet van van Panhuis scoorde van de Loo. Zwart-Wit dacht dat de overwinning binnen was. 3 minuten later kwam de bal bij Schriever terecht en deze gaf tussen twee Zwart-witters door een assist aan jeugdspeler van Dam die de gelijkmaker te scoren. Uiteindelijk een 2-2 uitslag in één van de derby’s tussen Harderwijk en Ermelo. Klik hier voor de site van Zwart-Wit ’63