Moeizame overwinning VVOG op Urk

VVOG maakte de grote fout mee te gaan met de opportunistische manier van voetballen door Urk. Het spel van VVOG werd daardoor te slordig en de spelers konden elkaar maar moeilijk bereiken, kortom het was niet goed wat VVOG vooral in de begin fase liet zien in Urk. Een overwinning op Urk, dat een bewogen week achter de rug heeft, leek ver weg.

Weinig boeiend

Omdat ook Urk te slordig omsprong met de mogelijkheden was de eerste helft van de wedstrijd het aankijken nauwelijks waard. In de tweede helft was het ook allemaal niet groots wat de twee ploegen het publiek lieten zien maar mede door de nog agressievere speelwijze van Urk werd het wel een spannende 45 minuten.

Achterstand

Urk gooide alles op de aanval en probeerde op die wijze VVOG in de problemen te brengen. Het gevaar voor Urk was dat door die speelwijze, de voorwaartsen van VVOG wat meer ruimte kregen om gevaar te stichten in de achterste linie van Urk. Urk kwam in de 58e minuut op voorsprong. De scheidsrechter zag een “hands” van een Urk speler over het hoofd maar de lichte overtreding van Jaime Bruinier 2 seconden later binnen de “16 “ op de gemakkelijk duikelende Marinus Snoek beloonde de scheidsrechter Urk, met een strafschop en Riekelt-Jan Brands benutte het buitenkansje 1-0.

Terugkomen

Trainer Ed Engelkes wisselde daarna Tim Brockhoff en Oussama Labari voor resp. Rick Boersma en Jeffrey Arends. Jeffrey Arends bracht door zijn snelle en felle inval beurt meer gevaar vanaf de zijkant en Rick Boersma was direct al subliem aanwezig door met een mooie pass Jeremy de Graaf aan te spelen, die daarna ondanks de drie verdedigers in zijn nabijheid, doelman Cornelis Koffeman simpel wist te passeren 1-1.

Spannend

Urk probeerde met veel inzet toch nog de overwinning binnen te halen. Vooral de centrale verdedigers Richard Gooier en Jan Juriën Hop waren in die periode de grote sta in de weg voor de Urkers. Jan van Sloten knalde nog een keer op de lat boven Frans Koornberg. Urk bleef aandringen en onderkende onvoldoende het gevaar van de snelle spitsen van VVOG. Tweemaal werd Jeremy de Graaf terug gefloten voor buiten spel na foutieve vlagsignalen van zijn assistent. In de 88e minuut zag diezelfde assistent het buitenspel van Jeremy over het hoofd en snelde Jeremy richting de Urker doelman Cornelis Koffeman, omspeelde Koffeman die hem daarna bij de benen greep en onderuit haalde.

Overwinning door penalty

Gevolg: rode kaart voor de Urker doelman en strafschop. Felle protesten door de spelers van Urk. Nieuwe doelman Urk, Lucas Visser. Richard Gooier benut de strafschop 1-2. In de laatste 2 minuten knalde Jan van Sloten nog een keer op de paal bij VVOG en miste Penelly Biya nog een unieke kans door alleen voor invaller doelman Visser de kans op 1-3 te laten lopen. De drie punten gingen mee naar Harderwijk. De teleurstelling bij Urk was groot. Tekst via de website van VVOG