VVH weet lastige wedstrijd in laatste set defintief te winnen

De heren 1 van Volleybal Vereniging Harderwijk hebben in een lastige wedstrijd met 3-2 gewonnen van BVC’73. In de Sypel wisten de volleyballers wederom de punten in eigen huis te houden en mag er nog uitgekeken worden naar een kampioenschap.

Jeugdige debutant

Vorig seizoen wist het vlaggeschip van blauwzwarte volleybalclub te promoveren naar de 2e divisie. Over het hele seizoen genomen moesten de heren tot nu toe 3 nederlagen incasseren, maar verder kent het seizoen veelal positieve resultaten. Vorige week werd in Ootmarsum een belangrijke winst geboekt tegen de nummer één in de stand. Springendal Set Up ’65. De heenwedstrijd tegen BVC’73 werd met 3-1 verloren. VVH speelde zonder Verhoef, Fokt en Herwijnen. Om deze problemen op te lossen werd de 15-jarige Buiter ingezet. De debutant speelde een puike pot volleybal.

VVH komt na stramme start op gang

De 1e set was voor de bezoekers met 20-25. Door het goede verdedigen kon VVH aanvallend weinig voor elkaar krijgen. De 2e en 3e set kon de thuisploeg meer inbrengen en kwam de machine op gang. Met 25-20 was de 2e set nog enigszins spannend. De 3e set was helemaal van VVH. Met 25-16 werd BVC’73 van het net gespeeld. De 4e set kwamen de bezoekers weer een beetje bij van de schrik en wisten ze met 24-26 de 2-2 in sets naar zich toe te trekken. Een 5e set moest uitkomst bieden voor het winnende punt. De 15-12 op het scorebord voor VVH betekende dat de nummer 2 van de competitie dit ook bleef.