Matige derby buigt verkeerde kant op voor VVOG

De datum 8 april stond voor veel mensen al tijden in de agenda. Op deze dag stond de derby tussen DVS en VVOG gepland. Onder toeziend oog van vele duizenden supporters begonnen DVS en VVOG om stipt half 3 aan de kraker. Via: www.vvog.nl

VVOG krijgt ruimte

Na een sfeervolle opkomst begon VVOG goed aan de wedstrijd. Kansen waren in de beginfase alleen schaars. DVS gaf VVOG de ruimte om op te bouwen, wat verrassend was. DVS liet zich echter niet van de wijs brengen en brak de wedstrijd bijna open. De Ruiter schoot echter schitterend op de kruising.

DVS neemt over

DVS nam na de kans van de Ruiter de wedstrijd over en kreeg in de 19e minuut weer een levensgrote kans. Nadat de Harderwijkse buitenspelval niet goed werkte kon DVS alleen op Koornberg af, de sluitpost redde weergaloos en hield zijn ploeg op de been. VVOG leek wakker geschud en kreeg direct daarna ook een kans. Na een mooie pass van Bruinier kon Jeremy de Graaf in twee pogingen de keeper van DVS alleen niet verschalken.

Matig VVOG gestraft met goal

In het vervolg van de eerste helft had DVS de volledige controle op het veld. Na een paar gemiste kansen was het net voor de rust wel raak. Nadat de Ruiter de lat raakte kon Pot gemakkelijk de bal in het lege goal koppen. De scheidsrechter floot hierna direct voor de rust.

VVOG komt goed uit de kleedkamers

Na de rust probeerde VVOG met Jeffrey Arends wat nieuw elan in de ploeg te brengen. De ploeg van Ed Engelkes was in de eerste helft een beetje timide en afwachtend en wilde in de 2e helft wat recht zetten.

VVOG zet door

De 2e helft ging gelijk op maar tot grote kansen leidde het niet. DVS was sterker in de duels maar ging soms ook wel over het randje heen. Het spel was aan beide kanten wel zeer slordig en dat deed het niveau van de wedstrijd niet goed. In de 65ste minuut kreeg de Graaf zijn tweede kans van de wedstrijd maar zijn schot miste kracht en belandde in de handen van de keeper.

Geen goals

VVOG probeerde in het laatste kwartier volledig op de aanval te gaan spelen. Labari werd voor Biya gebracht om nog wat frisheid aan het spel toe te voegen. VVOG probeerde met man en macht een gelijkmaker te forceren maar de verdediging van DVS werkte veel weg. Een paar hachelijke situaties voor het doel van DVS was het enige wat VVOG kon bereiken, tot grote kansen kwamen ze niet.

Matige strijd

DVS won dus de derby van de Veluwe die nooit echt ontbrandde tot een echte derby. Daarvoor was het te slordig en lag de amusementswaarde te laag. DVS pakte wel de revanche op de eerdere nederlaag met 2-1 in Harderwijk. Over twee weken kunnen de mannen van Ed Engelkes de rug rechten tegen Harkemase Boys.