Harderwijkse topzwemster Lisa Kruger zwemt goede kwalificaties

Foto: www.lisakruger.nl

Het was een goed zwemweekend voor de Harderwijkse Lisa Kruger. Het lijkt wel alsof de winst in de wedstrijden die zij zwemt, bijna niet meer aan haar voorbij kan gaan. Sinds de Olypmpische Spelen is zij de te kloppen zwemster in de (inter)nationale zwembaden. Dit weekend was de tweede sessie voor de WK-limieten van Mexico City in september en oktober van dit jaar.

Nederlands record

Kruger zwemt de Paralympische afstanden van de KNZB. 4 weken geleden in Den Haag zwom zij al op 2 afstanden de limieten voor het WK. De 100 meter schoolslag en de 100 meter rugslag. Dit weekend was het 4x raak. Op het laatste kwalificatietoernooi voor het WK 2017 wist zij op de 100 meter schoolslag, 100 meter rugslag, 100 meter vrije slag en 200 meter wisselslag bleef zij onder de door de bond gestelde limieten. Op de 200 meter wisselslag verbeterde zij haar persoonlijke record met bijna een seconde. Het record stond sinds de Paralympics 2016 in Rio al op haar naam. Zij verbeterde het Nederlands record op de SM10. Kruger zwom 2:32:04.

Goed kwalificatietoernooi

De 100 meter rugslag (1:10:08) en 100 meter vrije slag (1:02:53) zwom de Harderwijkse ook onder haar eigen tijden van de Paralympics. Op de 100 meter schoolslag zwom Kruger ruim de limiet. 1:17:92 zwom ze, waar 1:20:99 nodig was. Op deze afstand won ze Kruger niet. De winst ging naar Chantalle Zijderveld die overigens erg dicht in de buurt kwam van de Harderwijkse haar wereldrecord kwam.

Agenda vol trainingsstages

Nu de kwalificaties voor het WK 2017 verdeeld zijn, kan de voorbereiding op het WK gaan beginnen. Met het Paralympisch team zullen er divers trainingsstages worden gevolgd. Onder andere een hoogtestage in Flagstaff (Arizone, Amerika) staat op de agenda. Zo kan het team zich optimaal voorbereiden op het WK in Mexico City.

 

Reacties

Cookieinstellingen