VVOG-trainer Ed Engelkes maakt kans op de Rinus Michels Award

Foto: www.vvog.nl

De 53-jarige oefenmeester kan zijn seizoen dit jaar wellicht afsluiten met de Rinus Michels Award 2017 voor de beste amateurtrainer.

VVOG-trainer en AJAX Vrouwen

Ed Engelkes is nu 3 seizoenen bij VVOG aan de gang. Zijn relatie met de Harderwijkse voetbalclub kende hoogtepunten en dieptepunten. De discriminatie-affaire rondom Pernella Biya was een situatie waar je als trainer goed op moet reageren. De promotie naar de 3e divisie vorig jaar en de handhaving die dit seizoen is gerealiseerd zijn natuurlijk fantastisch. Bij zijn 5e en laatste seizoen bij AJAX staan de dames bovenaan in de competitie. In de slotfase van de competitie staat het team onder leiding van Engelkes 5 punten voor op de nummer 2.

Aanvallend

Engelkes is voorstander van attractief en realistisch voetbal. Bij AJAX en VVOG wordt er gespeeld in 4-3-3. Vooral bij VVOG is het team gedreven om snel te kunnen switchen van formatie en speelwijze als de situatie zich voordoet. Ook vindt de jury het noemenswaardig dat de jeugd bij VVOG de kans krijgt om door te stromen naar de selectie.

Uitreiking

Naast Engelkes zijn er nog 5 trainers genomineerd. De uitreiking is op 19 mei in het PEC-Zwolle stadion.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen