VVOG behaalt knap gelijkspel tegen PEC Zwolle

Foto: ©HNN

De eerste trainingsstage in de voorbereiding eindigde dinsdagavond 11 juli met een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. De 2 teams begonnen met een nieuwe trainer aan het nieuwe seizoen. John van ‘t Schip staat aan het roer bij de Zwollenaren. En Hans van Arum bij VVOG. Beiden kennen elkaar nog van vroeger waar ze op het hoogste niveau tegen elkaar voetbalden.

Fel VVOG

VVOG start voortvarend aan de eerste, echte wedstrijd van het seizoen. In de eerste 10 minuten komt PEC Zwolle niet aan voetballen toe. In de 11e minuut is het Zwolle dat voor het eerst gevaarlijk is. Een schot op het goal van de traditioneel in roze keepende Frans Koornberg wordt door deze geblokt. 3 minuten later is Koornberg de boosdoener in een scrimmage. Hier had eigenlijk een penalty uit moeten komen, alleen gaf scheidsrechter Bronsvoort deze niet. In de 14e minuut krijgt VVOG een vrije trap op 20 meter linksvoor de goal. De kopbal die hieruit volgt gaat huizenhoog over.

Zwolle komt wat meer in het spel

In een oefenwedstrijd mag zoveel gewisseld worden als de trainer wil. In de 18e minuut krijgt VVOG een vrije trap op 20 meter van de goal. Nu komt die van rechts. De kopbal die ook hiernuit voortvloeit gaat net naast. Na 25 minuten is VVOG niet minder dan PEC Zwolle. Er zijn kansen over en weer en beide teams mogen van elkaar opbouwen tot op zekere hoogte. Maar echt gevaarlijk is het niet geweest. In de 30e minuut wisselt VVOG 3x. Daarmee brengt van Arum vers aanvallersbloed in de ploeg dat resulteert in een gevaarlijke kans in de 33e minuut die wordt gevolgd door een corner. De laatste 12 minuten spelen PEC en VVOG het uit. Op 2 corners na voor beide teams gebeurde er weinig meer.

2e helft zelfde spelbeeld

De 2e helft starten de 2 teams in een, zo goed als compleet, ander team. VVOG is in de beginfase aanvallend beter dan de tegenstander. In de 5 minuten na het beginsignaal, krijgt VVOG even zoveel kansen, waarvan 3 er ook echt gevaarlijk zijn. Hierna krijgt PEC wat meer de overhand. PEC krijgt een vrije trap op 20 meter die via de muur bij Koornberg komt. Een kwartier na de rust wisselt VVOG 7 spelers.

Kleine opleving

Kort hierna krijgt VVOG de grootste kansen op een overwinning van de wedstrijd. Het slecht uitverdedigen van Zwolle en het met de punt naar voren voetballen zorgt voor een flink aantal groenwitte kansen op rij. Frank Hol, Yorick Hogetoorn en Jeffrey Arends zien hun scoringskansen eindigen in de buurt van het Zwolle-goal.

Uitspelen

Na de korte opleving is het gedaan met de conditie van de thuisploeg. Het spel gaat nog even gelijk op, maar de eindfase van de wedstrijd is het Zwolle dat conditioneel duidelijk sterker is. Er volgen nog een paar kansen voor Zwolle. Maar gevaarlijk werd het niet meer. VVOG speelde een knappe eerste oefenwedstrijd. De volgende krachtmeting staat op de agenda tijdens de Veluwade.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen