Hierden gelijk tegen Horst in de Gerrit van Dam-bokaal

Vanavond, dinsdag 22 augustus, is de eerste ronde gespeeld van het toernooi om de Gerrit van Dam Bokaal. Gastheer FC Horst speelde met 2-2 gelijk tegen eersteklasser Hierden en derdeklasser Rood Wit’58 overklaste vierdeklasser Elspeet met 5-0. De aftrap van het toernooi werd verricht door twee kleinkinderen van Gerrit van Dam; de 7-jarige Thijs en de 11-jarige Eva Hijmissen. Dit bericht verscheen eerst op Ermelo Nieuws

Sterke start Hierden

Hierden begon sterk aan de wedstrijd tegen FC Horst met twee doelpunten binnen een kwartier. Ali El Haddadi scoorde 0-1 en een voorzet van Donovan Bock belandde via Ricardo Vliek ongelukkig in het eigen doel: 0-2. De aansluitingstreffer van FC Horst niet lang op zich wachten. Een inzet van Ramazan Leebeek ging via een verdediger van Hierden over de doellijn.

Dying seconds

In de tweede helft was invaller Elroy Martens tweemaal dichtbij de gelijkmaker en gaf in de 76e minuut de voorzet, waaruit Isa Kiziler de 2-2 gelijkmaker scoorde. In de ‘dying seconds’ was Ricardo Vliek nog dichtbij de winnende treffer voor de thuisploeg, maar de doelman van Hierden redde op de doellijn.

Te sterk

Rood Wit’58 was met 5-0 veel te sterk voor Elspeet. De ploeg van oud-FC Horst trainer Eddy Kraaij speelt zaterdag tegen Hierden en FC Horst komt in actie tegen Elspeet. Beide wedstrijden beginnen om 14.00 uur. De kans, dat de Ermelose eersteklasser net als in 2016 de Gerrit van Dam Bokaal wint, is gering.

Twee doelpunten

Door de alternatieve puntentelling moet FC Horst met minimaal twee doelpunten verschil winnen van Elspeet en is dan nog afhankelijk van de uitslag Rood-Wit’58 – Hierden.

Tussenstand

De tussenstand na één ronde: 1. Rood Wit’58, 8 punten. 2. FC Horst, 3 punten. 3. Hierden, 2 punten, Elspeet, -0,5 punt.