VVOG haalt na verbeten strijd de hoofdronde KNVB-beker niet

In een spannende wedstrijd die om 20.15 uur begon in plaats van 20.00 uur wist VVOG helaas niet te winnen van Barendrecht. De club uit de tweede divisie gaat nu door naar het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Zaterdag 26 augustus vindt de loting plaats. De clubs uit de eredivisie en eerste divisie zullen ook in de bak met lootjes zitten.

Latere start

De bus met de VVOG-ers en de auto met de scheidsrechter waren door de drukte op de weg later dan gepland op De Bongerd in Barendrecht. De Harderwijkers hebben in de beginfase van de wedstrijd moeite om de thuisploeg  bij te houden. In de 6e minuut is het eerste schot op goal van Barendrecht. In de 15e minuut kan VVOG met een afstandsschot iets terug doen. Een kleine 10 minuten later vindt de man die in de 6e minuut ook gevaarlijk was, Esajas, het zijnet van de goal van Frans Koornberg. Iets daarna komt VVOG met hun gevaarlijkste moment van de wedstrijd. Door een fout in de verdediging komt er ruimte voor de goal vrij. De Barendrechtse keeper van Splunter weet de fout van zijn verdediging goed te maken.

Hogere versnelling

Hierna gaat bij VVOG alles een tandje hoger. De groenwitten ruiken mogelijkheden. De thuisploeg weet hierdoor ook meer de aanval te vinden. Aanvaller Esajas weet de goal te vinden, maar stuit hierbij ook op VVOG-keeper Koornberg. In het spannende laatste deel van de eerste helft is het uiteindelijk Barendrecht die 2 minuten voor tijd de bal achter Koornberg weet te plaatsen, 1-0.

Tweede helft

De tweede helft gaat ook weer van meet af aan gelijk op. Met soms doelrijpe kansen voor beide teams is het voor de toeschouwers een leuke wedstrijd om te zien. Met Sturing voor Biya in de ploeg gaat VVOG gelijk op zoek naar de gelijkmaker. 10 minuten later moet Tijmen van Straaten geblesseerd het veld verlaten. Voor hem in de plaats komt Guido de Graaf. In de 61e minuut krijgt Hol een grote mogelijkheid op de 1-1, maar de bal gaat net voorlangs. Dat de wedstrijd steeds spannender begint te worden, blijkt wel uit de kaarten en reprimandes die scheidsrechter van der Pol moet uitdelen. In de 71e minuut krijgt Koornberg geel voor commentaar op de leiding. Ook de moeheid begint toe te spelen bij de spelers. De wedstrijd moet regelmatig stil worden gelegd voor een blessurehandeling. Een kwartier voor tijd komt Doeve in het spel, hij vervangt de Groot.

Slotfase

In de slotfase blijft de wedstrijd van beide kanten spannend. Ook de laatste 15 minuten zijn er doelrijpe kansen voor beide teams. VVOG blijft 2 minuten voor tijd verstoken van een strafschop. Frank Hol wordt in de 16 naar de grond gewerkt, maar scheidsrechter van der Pol ziet hier geen penalty in. VVOG verliest met een nipte 1-0 in en van Barendrecht. Van de andere teams in de derde divisie is alleen Scheveningen door naar het hoofdtoernooi van de KNVB-beker.