Harkemase Boys en VVOG spelen leuke pot

Na een overtuigend begin van het seizoen tegen Scheveningen traden de mannen van Hans van Arum deze zaterdag aan tegen Harkemase Boys, een ware topper in speelronde 2. Onder het genot van een nazomers zonnetje probeerde de Groen Witten de winning mood vast te houden. Via www.vvog.nl

Frisse start

VVOG en Harkema begonnen allebei fris en frivool aan de wedstrijd. Door het open begin creëerde beide ploegen al snel een aantal goede kansen. Eerst had Harkema twee mogelijkheden en uit de daaropvolgende razendsnelle counter van VVOG kon Frank Hol alleen op de keeper de Harderwijkers net niet op voorsprong zetten. Na de grote kans van Hol leek Harkema wakker geschut. De Friezen hadden meer de bal in bezit en dat leverde een paar kleine kansjes op voor de goal van Koornberg. Een mooie uithaal van Dennis van Duinen werd stijlvol gered door Koornberg en een knappe omhaal van Hooiveld belandde net naast. Na een intensieve eerste helft gingen beide ploegen aan de thee met een 0-0 stand.

Thuisploeg

VVOG kwam direct na de rust met de schrik vrij. Na een fout van Wesley de Klein kreeg Harkemase Boys de kans om de brilstand te doorbreken maar Koornberg en de Groot herstelde de fout van de Klein uitstekend. De wedstrijd bleef net zoals in de eerste helft aantrekkelijk om naar te kijken en beide ploegen probeerde met aanvallend voetbal kansen te creëren. Harkema kreeg meer kansen om te scoren en na een foutje op het middenveld van VVOG kregen de Friezen bijna de 1-0 in de schoot geworpen.

Zinderend slot

In de slotfase gebeurde er nog van alles. Na een uitstekende vrije trap van Schrijver kon Koornberg de pal nog net op de paal tikken. Harkema rook hierdoor natuurlijk bloed en Beimers was in de kluts nog dicht bij de Frieze voorsprong. Het slotakkoord kwam wel op naam van VVOG. Guido de Graaf vuurde hard op de goal van Harkema maar Jansema keerde de bal prima.

Tevreden

Na een leuke en aantrekkelijke wedstrijd was VVOG de ploeg die het meest tevreden was met het gelijkspel. De mannen van van Arum lieten regelmatig mooie dingen zien en leverde daarnaast ook veel strijd, een terecht gelijkspel.