Huiswerk gedaan door technische staf Hierden

Het was vooral de thuisploeg dat de toon zette in de eerste competitiewedstrijd voor beide teams. ASV Dronten, dat vorig jaar nog in de hoofdklasse acteerde, wilde graag aan het thuispubliek laten zien dat het nog wel wil voetballen. De technische staf van vv Hierden liet zien dat het hun huiswerk gedaan had.

Terughoudend

VV Hierden speelde in de beginfase wat terughoudend. Of dit kwam door het enthousiaste ASV of door een slimme tactiek van de Hierdenaren, was niet te bepalen. Al na 3 minuten was er een beste kans voor ASV, maar de doelpoging werd van de lijn gehaald door de Hierdense verdediging. Zo langzaamaan begonnen Hierden wat meer het spel te maken en weet het team via Boutachkourt, Ali Akachar en Salihi wat kansen te creëren. Het is Brian Klaassen die in de 16e minuut de 0-1 in de netten weet te prikken. In een 1 tegen 1 duel met keeper Elmali schuift hij de bal in de verre hoek. ASV probeert met twee kleine kansen nog wel wat te doen tegen de Hierdense voetballers, maar de gelijkmaker blijft uit.

Terugzakken

Uit de kleedkamers liet Hierden zich terugzakken op de eigen helft. Vanuit de verdediging werd geprobeerd om het spel van de thuisploeg te dwarsbomen. Er volgden wat aanvallen op de goal van Grootkarzijn en wat scrimmages voor zijn goal, maar de bal wilde er mede dankzij de keeper niet in. Doordat ASV steeds breder en aanvallender ging voetballen ontstond er voorin bij de Hierdenaren meer ruimte. Salihi miste een doelrijpe kans en het vervolg hierop was ook in het voordeel van de ASV-keeper. Ook de gezamenlijke aanval van Ali Akachar en Klaassen werd gekeerd door de Dronter verdediging. Hierna was het weer Salihi die voor de goal van ASV verscheen. Zijn inzet werd verwerkt tot corner. Een afstandsschot van el Haddadi vloog net over de lat. Ruim in de extra tijd, in de 94e minuut, weet Akot voor ASV Dronten zijn voet tegen de bal aan te krijgen en de gelijkmaker te produceren.